FC Tempo Praha

U17: Poklidná výhra s Vyšehradem

30.5.2023 22:50   Jan Šindelář  

Soupeř si odvezl ze Lhotky pět branek.

V rychlém sledu další zápas. V urputném vedru jsme u náš přivítali Vyšehrad. Soupeř se nacházel v tabulce pod námi, ale i tak jsme věděli, že nás nebude čekat nic lehkého. Udělali jsme opět pár změn v sestavě a šli do akce.

Úvod zápasu se nám povedl a šli jsme hned do vedení po standardní situaci zásluhou Zdíka - 1:0. Poté se však hrál rozháraný fotbal z obou stran. My byli více aktivní, ale v naší hře se objevovala spousta nepřesností, a především jsme hráli pomalu. Hosty jsme však drželi daleko od naší branky, a tak bylo jen otázkou času, kdy přidáme druhou branku. To se nám povedlo ke konci poločasu po nejhezčí akci zápasu, kdy Cihla vysunul Raziho, který přesným centrem našel Dana a ten nekompromisně zavěsil - 2:0.

Do druhé půle jsme udělali tři změny v sestavě a doufali, že to kluky nabudí. Snaha byla, ale dnes nás srážela špatná kvalita v přechodové fázi a volení zbytečně složitého řešení. I tak jsme ale dokázali přidat další tři branky, konkrétně Dan, Klaby a Domes. Konečné skóre tedy 5:0.

Se vším respektem k soupeři, tak dnes nám k vítězství stačil udržovací výkon. Chápu, že je těžké za stavu 3:0 a více udržet koncentraci a nasazení, ale pouze pokud k sobě budeme nároční za každé situace, tak se můžeme posouvat. A chtěl bych, aby si to kluci uvědomili a pracovali celý zápas. Jinak klukům samozřejmě gratuluji k vítězství.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 5:0 (2:0)