FC Tempo Praha

U13: Náročný víkendový trojboj

4.6.2023 11:48   David Perl  

Tempáci změřili postupně síly s Duklou, Rokycany a Mostem.

Ke konci sezóny čeká na kluky několik těžších víkendů, ve kterých nebudou výjimkou dva zápasy za 24 hodin. V sobotu jsme zaskakovali za naší U14 v jejich divizní skupině a další den vyjížděli do Mostu na náš ligový zápas. Do toho ještě těžký zápas proti Dukle v pražské soutěži.

Zápas na Ruzyni proti Dukle celý víkend startoval. Právě díky nabitému programu jsme si museli vypomoct i kluky z U11. Za Duklu si bylo zahrát několik kluků, kteří prostě svojí kvalitou tuto soutěž převyšují, a pro nás to bylo až moc těžké. Technicky a fotbalovým myšlením bychom možná konkurovat mohli, ale potřebovali bychom tempo zápasu a fyzickou sílu soupeře přenastavit o pár stupínku níž. V tom se jim dokázali vyrovnat vlastně jenom Jéža a Tony. Navíc jsme nakupili několik chyb v rozehrávce pod tlakem a výsledek se zastavil až na dvouciferném skóre pro Duklu.

To už se na Tempu pomalu chystala scéna pro naši soutěžní premiéru na velké hřiště. Soupeřem byl tým Rokycan. A nutno říct, že hrál pořádně od podlahy. Zatímco jsme stále zvyklí z naší soutěže na takové dětské fauly, tady už to byly pořádné zájezdy a je celkem paradox, ale hlavně štěstí, že odkulhal v 10. minutě pouze Volfík, který si zranění přivodil sám. Kluci se tedy museli poprat jak s důrazem soupeře, tak i s jeho obranou, za kterou se nám těžko dostávalo. Dost často nás zastavil offside (z toho tak tři po shlédnutí videozáznamu nemohly být) a nebo rychlost a síla soupeře. Ten navíc neustále hrozil z brejků na urostlé hráče vepředu. Naše obranná trojka ale hrála skvělý zápas a hru na riziko zvládala dobře. Na šance tedy vyrovnaný zápas, ve kterém jsme měli ale více ze hry a i oba dva góly padly po hezkých akcích - nečekaně rozehraném rohu a ten druhý dobře vyřešenou kombinací.

Otázkou bylo, jak sobotní zápas a ranní cestování ovlivní náš výkon v Mostu. Tou druhou pak, jestli se potvrdí zvláštní pravidlo, že u soupeře umíme my, doma nás přejede soupeř. Odpovědi? Ne, neovlivní, máme naběháno a kluci se umí kousnout. Ano, pořád se to děje a nikdo neumí vysvětlit proč :-D Samozřejmě nám pomohlo velice rychlé vedení o tři góly, které kluky uklidnilo. Benďas dal připomenout, že poslední dobou je cesta míče z jeho kopačky na Roubasovu hlavu vydlážděná perfektně a v tu chvíli jsme se bavili fotbalem. Hodně si ceníme i nuly vzadu, protože ke konci síly pochopitelně začaly docházet, ale kluci si správně zalezli do bloku a nikam se nesmyslně nehnali. Parádní výkon fotbalový, běžecký ale i taktický.

Zápasy:

FK Dukla Praha C - FC Tempo Praha C 11:0 (6:0)
FC Tempo Praha - FC Rokycany 2:2 (1:2)
FK Baník Most - Souš - FC Tempo Praha 0:5 (:)