FC Tempo Praha

U13: Znovu tři zápasy za víkend

7.6.2023 0:26   David Perl  

Sobotní soutěžní zápasy doplnilo v neděli přátelské utkání na Spartě.

Proti Sokolovu to bylo hodně dlouho vyrovnané utkání s naší mírnou převahou v poli, ale s nebezpečnými výpady hostů. Dlouho jsme navíc neměli takové štěstí jako v sobotu. Jeden čistě vlastní gól, dva polovlastní góly hostujícího brankáře a soupeřem netrefená zívající branka Kesiho nás dobrou polovinu zápasu držely ve výsledkovém háku. Říkali jsme si, že si to štěstí musíme zasloužit a ještě přidat. To si vzal na starost hlavně Oli a čístým hattrickem během asi čtyř minut definitivně zlomil odpor soupeře a skóre se zastavilo na pro soupeře až moc krutých číslech 9:2.

Hned po zápase se Sokolovem naběhl na pažit další tým vyznávající zelené barvy. Proti Zbraslavi to byl zároveň zápas o první místo v pražském přeboru. O motivaci tedy postaráno. Věděli jsme, že bude soupeř hodně spoléhat na urostlého útočníka, a tak jsme byli zvědaví, jak si s ním kluci hlavně vzadu poradí. No, nakonec nás vlastně porazil on sám. Vstřelil všech pět gólů a pokud bylo potřeba, vypomohl i v záloze nebo obraně. Snažili jsme se hrát naši hru, ale dobře zorganizovaný soupeř nám moc prostoru nedával a hodně těžko se nám dostávalo do nějakých nebezpečnějších situací. Všechny míče od soupeře šly dlouhé, takže o nějakých ziscích při presinku nemůže být řeč, museli jsme si to vydřít pěkně postupně až od našich obránců. Dopouštěli jsme ale spousty laciných chyb v rozehrávce, které nás prostě chtě nechtě srážely dolů a už to prostě nešlo.

V neděli jsme si opět zkusili formát 10+1. Tentokrát v roli zkušenějšího, protože pro o rok mladší Sparťany to byla premiéra. Fyzicky náročný zápas jsme zvládli, byť bych si představoval, že budeme klidnější na míči a dost často jsme o něj po zisku do pár sekund přišli. Proto diktovala tempo hry spíš Sparta. Druhý důležitý klíč k úspěchu ležel v dlouhých míčích za obranu. Tam bylo prostoru asi ještě více než nám dopřáli hráči Rokycan minulý týden, ale než jsme se k takovému míči odhodlali, byl už soupeř připravený a holt ještě na 40 metrů nedokopneme. Pro kluky ale cenné vítězství, byť závěr by se asi zvládl dohrát o něco zkušeněji než jsme předvedli my. Na druhou stranu bylo pozitivní, že ze všech těch závarů, které jsme si před brankou sami způsobili, a kdy se kutálí míč někde třicet čísel od brankové čáry, jsme to vždycky zvládli ublokovat a nějak uklidit pryč.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Baník Sokolov 9:2 (:)
FC Tempo Praha C - SK Zbraslav 2:5 (1:3)
AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 3:5 (:)