FC Tempo Praha

U17: Zasloužená dělba bodů

7.6.2023 15:23   Jan Šindelář  

Udržená nula vzadu potěší, gól jsme však Petřínu vstřelit nedokázali.

V posledním venkovním zápase jsme zajížděli do Plzně, kde nás čekal místní klub Petřín Plzeň. Chtěli jsme navázat na předešlé výkony a výsledky a odvézt si všechny tři body. Po průběhu zápasu můžeme však konstatovat, že týmy se rozešly smírně zaslouženě.

Utkání se odehrálo na ohromném "letišti" a nám prvních deset minut trvalo, než jsme si na velké hřiště zvykli. Poté jsme však převzali otěže zápasu a domácí zatlačili. Včas jsme dostupovali útočníky Plzně a dokázali sbírat i odražené míče. Dostali jsme se do čtyř až pěti šancí, kdy nám buď chyběl krok k zakončení nebo nás vychytal domácí brankář. Hýřili jsme však aktivitou, a tak jsem věřil, že i ve druhé půli budeme aktivní a kýžená branka přijde.

Do druhé půle však vlétli ostřeji domácí a zatlačili nás. Vytvořili si i velké množství standardních situací, a tak jsme museli především pozorně bránit a uskákat dlouhé míče soupeře. Pak ale domácím došel dech a posledních dvacet minut patřilo nám. Obléhali jsme branku soupeře, ale vytvořili jsme si pouze jednu větší šanci, což je málo. Petřín tam měl ještě jeden nebezpečný brejk, ale včasným návratem jsme ho dokázali uhasit.

Dnes prostě bod musíme brát. Byli jsme kvalitní na míči i v kombinaci, ale efektivita byla slabá. Čím bylo větší vedro a kluci unavenější, nebyli jsme schopni zrychlit kombinaci a domácí překvapit. Těší mě práce celého týmu směrem dozadu, kdy soupeř neměl vyloženou šanci. V posledním zápase nás čeká Admira a já doufám, že se s ligovou příslušností rozloučíme vítězně.

Zápasy:

SK Petřín Plzeň - FC Tempo Praha 0:0 (0:0)