FC Tempo Praha

U19: Zničený napínavý zápas

9.6.2023 9:01   Petr Mathauser  

Tempo nakonec na hřišti Petřína prohrálo 3:5, když dohrávalo v oslabení.

Do zápasu jsme vstoupili příšerně. Úvodních dvacet minut bylo jasně v režii soupeře. My jsme byli všude pozdě, rozehrávka nám trvala a měli jsme příliš ztrát. Plzeň tak po zásluze vedla 2:0. Nás ale nepříznivý úvod nijak nevykolejil. Po druhém gólu jsme zapli a začali diktovat tempo hry. Z toho se nám podařila vytěžit také první branka, Rek odcentroval na osamoceného Štancela, který hlavou neměl problém zakončit. Pokračovali jsme v tlaku a kvalitní hře, a tak jsme ještě do poločasu vyrovnali. Perfektní individuální akcí se blýskl Rek. Z levého křídla si míč navedl na roh vápna a obstřelem na zadní nedal golmanovi soupeře šanci.

Druhou polovinu jsme také začali aktivně, paradoxně gól přišel v momentě, kdy nás soupeř na chvíli ostřeloval jedním rohem za druhým. Kotík na první tyči dobře vystihl kopnutý balon z rohu soupeře. Ten se dostal ke Štancelovi, který se prodral přes posledního bránícího a více jak čtyřicetimetrový sprint zakončil přesně - 3:2.

Vše ale změnila branka na 3:3. Hráči se domnívali, že padla z ofsajdu, ten ale po shlédnutí videa nebyl. Někteří se na hřišti osočili na rozhodčího a ten najednou vytáhl červenou kartu. Kotík ji dostal za tato slova: "Ty vole, to byl ofsajd." Absolutně souhlasím s tím, že kritizovat rozhodčího prostě hráči nemají, ať si myslí cokoliv. Ale dát za toto červenou, je podle mě nesmysl a hrubá chyba. Výborný napínavý zápas rozhodčí zničil. Kluci už se nedokázali zpět vrátit ke skvělému výkonu.

Zbytek utkání nemá smysl komentovat. Je hrozná škoda, že po skvělém výkonu, odmakaném a oddřeném zápase jsme odjeli z Plzně s prázdnou a to kvůli věci, kterou jsme ani nemohli ovlivnit.

Zápasy:

SK Petřín Plzeň - FC Tempo Praha 5:3 (2:2)