FC Tempo Praha

U17: Přesvědčivá výhra na závěr

12.6.2023 21:05   Jan Šindelář  

Tempáci deklasovali Admiru vysoko 5:0.

V posledním zápase sezóny jsme přivítali Admiru. Utkání jsme chtěli zvládnout jak výsledkově, tak herně. První cíl se nám podařilo přesvědčivě naplnit. Ke druhému jsme se v některých pasážích zápasu přiblížili, většinu času bohužel však ne.

Do utkání jsme vstoupili dobře. Byli jsme více na míči a diktovali hru. Postupem času se však fotbalovost vytrácela. Bohužel nám nefungovala kompaktnost při presinku, a tak jsme v prvním poločase moc míčů nezískávali a museli naopak podstupovat těžké souboje po dlouhých míčích hostů. Ti hrozili především z krajních prostorů, kde se pokoušeli centrovat na své silově založené útočníky. Nakonec jsme se z první branky radovali my, když se šťastně přímo z rohu trefil Valeri. Poločas tedy 1:0.

Do druhé půle jsme změnili rozestavení, prostřídali a chtěli hrát více odvážně a sebevědomě na míči. V úvodu nás hosté díky standardním situacím zatlačili. My jsme je však zodpovědně uskákali a přidali druhou, opět šťastnou, branku. Při trestném kopu Bráby se zeď hostů rozestoupila a tečovaný míč zaplul po zemi "za háčky" na opačnou stranu, než šel gólman hostí, 2:0. Tato branka hosty definitivně zlomila a my dokázali přidat další tři branky. Celkové skóre tedy 5:0.

Nutno říci, že pro hosty je výsledek krutý. Skóre rozhodně neodpovídá dění na hřišti. Dnes mi u kluků chyběla odvaha v útočné fázi, jít 1 na 1. Ve druhé půli jsme zlepšili presink a hostům toho dopředu moc nedovolili. Pověstného štěstí, které nám chybělo v Plzni, jsme dnes měli plný talíř a v koncovce byli maximálně efektivní. Děkuji klukům za celou sezónu, která rozhodně nebyla jednoduchá. A doufám, že si sami dokázali, že pouze náročností sám k sobě se lze posouvat.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Admira Praha 5:0 (1:0)