FC Tempo Praha

U19: Vítězná bitva na Bílé Hoře

15.8.2023 22:43   Petr Mathauser  

Tempáci zvítězili nad Žižkovem 1:0, i když se jim herně příliš nevedlo.

Do utkání se Žižkovem jsme vstoupili výborně, hned v úvodu jsme vytvořili velký tlak na soupeře, ze kterého jsme měli velkou šanci, tu ale Schnappel neproměnil. Pak jsme ale kompletně vypadli z tempa a přestali hrát. Chyběla nabídka, přesnost přihrávek, kvalita. Začali jsme být negativní a vůbec jsme nepůsobili jako tým. Oprávněně tak přišlo několik akcí pro Žižkov, které domácí řešili špatně nebo dobře zasáhl náš brankář Donadello. Vzpamatovali jsme se až na závěr první poloviny.

V kabině bylo dusno, protože takovým herním výkonem se nechceme prezentovat. Kluci si nepovedený poločas poctivě odmakali ve druhé půli. To už jsme byli dopředu jasně nebezpečnější. Měli jsme opět několik větších příležitostí, přesto jsme skórovali jen jednou. A to, když se Moučka na polovině zmocnil míče a pak rozjel sóloakci s gólovým koncem. Jak nám ale utkání vůbec nesedlo, tak jsme výsledek v závěru museli bránit. I díky nasazení týmu se to povedlo a my tak máme první divizní výhru.

Výkon jsme si s hráči už zanalyzovali na videu. Víme přesně, v čem byl problém. Kluci si uvědomili, že v soutěži opravdu nic nedostanou zadarmo a musí si vše poctivě vybojovat. Pozitivní ale je, že i přes to, jak se nám nedařilo, jsme i takový zápas dokázali vyhrát.

Zápasy:

FK Viktoria Žižkov B - FC Tempo Praha 0:1 (0:0)