FC Tempo Praha

U19: Rozhodl Píšův trestňák

14.9.2023 19:31   Petr Mathauser  

Tempáci přivezli všechny body z horké půdy Hradce Králové.

V dalším soutěžním zápase na nás čekal Hradec Králové. Perfektně připravené hřiště na hradecké Bavlně nahrávalo tomu, aby se hrál kombinační fotbal a přesně to jsme chtěli předvádět už od první minuty. Jenže do třicáté to byl právě Hradec, který hrál fotbal a nám se nedařilo dostat se do tempa. Příliš jsme ztráceli míče a hru diktoval soupeř. Pak přišla klíčová pauza na pití, kde jsme klukům řekli, aby se nebáli míč podržet i za cenu tlaku soupeře a šli jsme zpět do hry. Kluci si krátkou řeč vzali k srdci a otěže zápasu jsme začali přebírat my.

Ve druhé polovině jsme naši kvalitu dokázali ještě víc prodat a začali jsme si vytvářet gólové šance. Přesto první branku vstřelil Hradec. Dokázali jsme však rychle zareagovat díky perfektní práci Moučky, který uvolnil Vinklera a jeho centr zakončil Procházka - 1:1. A za krátký moment nás do vedení dostal Čermák, který se blýskl krásnou individuální akcí ve vápně a nádherným obstřelem o tyč překonal golmana soupeře. Stejně rychle ale dokázal soupeř vyrovnat. Vše rozhodl až Píša v závěru parádním přímákem.

Zvítězili jsme 3:2 a to zaslouženě, protože vyjma úvodní třetiny jsme v zápase byli lepším týmem. Pro nás obrovské pozitivum do další práce a hlavně opět ukázka toho, že to co děláme na tréninku a to jak kluci makají, se vyplácí.

Zápasy:

FC Hradec Králové B - FC Tempo Praha 2:3 (0:0)