FC Tempo Praha

U19: Rozhodlo se po přestávce

20.9.2023 11:33   Petr Mathauser  

Po remízové půli nakonec Tempáci porazili Nymburk s přehledem 5:2.

V dalším domácím zápase jsme přivítali Nymburk. Do utkání jsme šli jasně s tím, že chceme navázat na poslední výkon proti Hradci Králové.

V úvodu zápasu se nám to i dařilo, soupeře jsme moc do ničeho nepouštěli a diktovali jsme tempo hry. Z toho také pramenily naše dva úvodní góly. Nejprve se akrobaticky prosadil Štancel po centru Vinklera z pravé strany. O několik minut později zvýšil na 2:0 znovu Štancel. Tentokrát doklepával do brány přihrávku Moučky, který průnikem z poloviny až do vápna soupeře touto skvělou individuální akcí branku připravil. Pak jsme ale dostali kuriózní gól, když soupeřův odkop z poloviny k překvapení všech včetně střelce skončil v brance. V ten moment nastala naše nejslabší pasáž. Branka nás trochu rozhodila a nechali jsme soupeře přidat druhou.

O přestávce jsme si ale řekli, že není kam spěchat a není důvod panikařit. Hráli jsme dobře, jen bylo potřeba doladit určité detaily. Ve druhé části pak bylo na hřišti už jen jedno mužstvo. Tuto převahu jsme využili hned třikrát. Nejprve nádherným přímákem Klouček, pak krásnou střelou z vápna Krejčí a na závěr Cissé hlavičkou po rohu.

Utkání jsme zvládli i když ne tak, jak bychom si asi představovali. Stále neumíme zápasovou převahu víc prodat a trápíme se v koncovce. Přesto je vidět, jak jde tým kvalitativně nahoru a to je výsledek poctivé práce, kterou kluci odvádí každý den na tréninku.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Polaban Nymburk 5:2 (2:2)