FC Tempo Praha

U19: Upocená výhra nad Třebeší

13.10.2023 0:24   Petr Mathauser  

Tempáci zdolali poslední Třebeš s vypětím všech sil.

U19: FC Tempo Praha - TJ Sokol Třebeš 2:1 (0:0) U19: FC Tempo Praha - TJ Sokol Třebeš 2:1 (0:0)

V dalším divizním zápase jsme doma přivítali Třebeš. Už od první minuty bylo jasné, že budeme mít míč na kopačkách po většinu času a bude na nás, abychom diktovali tempo hry. Jenže místo toho, abychom převahu držení míče přetavili i v tu územní, hráli jsme nesmyslně přímočaře, chybělo jakékoliv zklidnění hry. Stopeři po vyvezení jen nakopávali, střeďáci si špatně hledali prostory a chyběly jakékoliv náběhy za obranu. Soupeř ale při každém zisku jen nakopl nahoru, a tak se nám prakticky všechny odevzdané míč vracely zpět k nohám a my je znovu vrátili zbrkle soupeři. Šílený fotbal, pokud se to tak dá vůbec nazvat.

A tak první branka padla až ve druhém poločase z penalty díky Kloučkovi. Místo toho, aby nás to nakoplo, nechali jsme soupeře absolutně lacině skorovat. Posledních patnáct minut ale bylo vidět, že si kluci opravdu jdou za vítězstvím, padali do střel, skluzovali, chtěli tři body a po zásluze je získali díky důrazu ve vápně soupeře a z toho plynoucí střele Krejčího.

Takovým způsobem nejde hrát. Utkání mělo tempo tak první třídy dorostu a to je sakra málo. Věřím, že nás tento zápas ponaučí, že pokud nebudeme makat naplno, nikdy nedosáhneme svých cílů.

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Sokol Třebeš 2:1 (0:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:59)