FC Tempo Praha

U19: Dvě výhry s nulou

27.10.2023 17:30   Petr Mathauser  

Tempáci výsledkem 2:0 zdolali doma Kolín a vyhráli na Slavii Hradec Králové.

Nejprve jsme doma v neděli přivítali Kolín. Věděli jsme, že soupeř většinu bodů získal právě z venkovních zápasů. Už od úvodu byla vidět vysoká koncentrovanost kluků na utkání. Vytvořili jsme si několik šancí, dokázali jsme proměnit ale jedinou, když se skvělým průnikem dostal do vápna Schnappel, tam udělal kličku a přihrál do odkryté branky Vinklerovi, který byl odměněn za svou pracovitost gólem. Kromě výpadku v závěru první poloviny jsme nadále určovali ráz zápasu. Naše dominance s postupem utkání rostla, ale dokázali jsme z ní vytěžit jen jeden další gól. Schnappela fauloval soupeř ve vápně a následnou penaltu proměnil Klouček. S výkonem panovala spokojenost, už za čtyři dny nás ale čekal další zápas na hřišti Slavie Hradce Králové.

Na perfektně připraveném trávníku v Hradci Králové jsme chtěli navázat na výkon s Kolínem a řekl bych, že se nám to víc než podařilo. Herně jsme předvedli ještě dominantnější výkon. Proti ale velice defenzivně kompaktnímu soupeři jsme se těžko dostávali do zakončení, i proto první polovina skončila nerozhodně. Druhou půli jsme chtěli zjednodušit předfinální fázi a to se nám povedlo. I díky tomu se prosadil Schnappel, kterému po centru ze strany sklepl míč Píša. Nedařilo se nám pak ale přidat další branky, přestože šancí bylo spoustu. Zápas uklidnil až v závěru Vinkler, který se prosadil hlavou po krásném centru Čermáka.

Dva zápasy do konce podzimu jsme přesně tam, kde jsme chtěli být. Teď musíme ještě přidat a poslední dva zápasy naši stupňující se formu potvrdit.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Sparta Kolín 2:0 (1:0)