FC Tempo Praha

U19: Cenné body z Liberce

16.11.2023 17:19   Petr Mathauser  

Tempáci díky výhře přezimují na prvním místě tabulky.

K poslednímu zápasu podzimní části jsme zajížděli na hřiště Liberce, konkrétně na umělou trávu v Doubí. Před utkáním jsme věděli, že v případě vítězství, i díky předchozím zaváháním soupeřů, můžeme udržet první místo a stát se "podzimními mistry".

V úvodu byla trochu znát na klucích nervozita a možná až příliš velký respekt před soupeřem. Vlivem toho jsme nedokázali v prvních minutách udržet déle míč, a tak hrál s balonem hlavně Liberec. Ten také otevřel skóre v 15. minutě. To nás probudilo a začali jsme ohrožovat branku soupeře. Vyrovnat jsme zvládli za necelou čtvrthodinu. Po dobrém presinku Krejčího a Píši se druhý jmenovaný dostal k míči, poslal rychlou průnikovku na Schnappela a ten se nemýlil. Když pak při dalším protiútoku v závěru poločasu využil chyby soupeře Moučka, šli jsme do kabin o poločasu za stavu 2:1.

Ve druhé půli jsme náš přístup a výkon ještě zlepšili a do takové 75. minuty jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili a sami jsme měli několik jasných gólových příležitostí. Neproměnili jsme ani jednu, takže místo uklidnění zápasu jsme se opět poněkolikáté v sezoně nevyhli závěrečnému dramatu. Nakonec jsme ale silný tlak soupeře zvládli ubránit a po výhře 2:1 bereme tři body.

Po podzimu tedy končíme v čele tabulky, z čehož mám obrovskou radost. Kluci ukázali, že umí zvládat těžké zápasy. Tvrdá práce, kterou celé mužstvo odvádí v tréninku se vyplácí a já věřím, že ve stejném duchu budeme pokračovat v zimní přípravě a následně i v jarní části.

Zápasy:

FC Slovan Liberec B - FC Tempo Praha 1:2 (1:2)