FC Tempo Praha

Muži A: Skvělý anglický týden

4.9.2011 21:38   www.fotbalpraha.cz  

Tempo vyhrálo na hřišti ČAFC 3:2 brankami Hlavíka, Heráně a Boubína a během sedmi dnů získalo devět přeborových bodů.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný. Přišla však 9.minuta a hosté nečekaně udeřili. Ve vápně domácích vybojoval zdánlivě ztracený míč mladíček Nwogu a pro dobíhajícího Hlavíka pak nebyl problém protlačit ho do opuštěné brány. Domácí zaktivnili hru a snažili se o brzké vyrovnání. V 15.minutě vysunul Pulkert kolmou přihrávkou kupředu Šmejkala, avšak Kuchař včas vyběhl a nebezpečí zažehnal. Pak po Vaškově přihrávce pálil pohotově Šmejkal, ale jen do náruče gólmana. Neujaly se ani střelecké pokusy Pulkerta a Ulricha. Naopak ve 28.minutě bylo rušno před domácí bránou, když se Heráň šikovně zbavil dotírajícího Zupky, ale na pozorném Svobodovi nevyzrál. O osm minut později zase provětral domácí obranu Kopal, lehce obešel i posledního strážce Hrazdila, jenže z několika kroků minul levou tyč Svobodovy brány. Ve 39.minutě se po přetaženém rohu Ulricha dostal k míči Chvátal, avšak Kuchaře v bráně hostí neohrozil. To se povedlo až v následné minutě Šmejkalovi, který se objevil v dosud největší šanci domácích, ale dobře postaveného Kuchaře neprostřelil. Z rychlé akce hostí mohl ve 43.minutě přidat druhý gól Kopal, ale jeho bomba z hranice šestnáctky skončila na břevně. V závěru poločasu ještě Vrzal čistým skluzem odzbrojil Šmejkala, který už měl namířeno směrem k hostující bráně.

Kdo čekal mohutný nástup domácích do druhé půle, tak se mýlil. Byli to naopak hosté a jmenovitě Kočí, který se ve 48.minutě parádně uvolnil na levé straně a z jeho přízemní přihrávky zvýšil nabíhající Heráň na 0:2. To už s domácími vypadalo velice špatně. Nesložili ale zbraně a po dalších třech minutách se jim podařilo vsítit kontaktní gól. Po levé straně se prodral Šmejkal, lehce přiťuknul míč na Pulkerta a ten ho ještě prodloužil lépe postavenému Šlitrovi, který nezaváhal a snížil na 1:2. Pak se v rozmezí dvou minut dostal dvakrát do šancí Kural a vyrovnání viselo na vlásku. Při té první místo střely ještě přihrával a při té druhé přehazoval vybíhajícího gólmana i bránu. Domácí dřeli a vyplatilo se jim to. Vyrovnávací gól stál opravdu zato. V 74.minutě střídající Mandík vysunul dlouhým pasem na pravé straně Kurala, ten si všiml před šestnáctkou nabíhajícího Ulricha a na jeho dělovku, odraženou od břevna, neměl Kuchař nárok. A začínalo se znova za nerozhodného stavu.

V 80.minutě měli hosté výhodu přímého kopu a k jeho provedení se postavil šutér Kopal. První střela skončila v dobře postavené zdi a odražený míč pak Kopal napálil do břevna. Za další dvě minuty mohl Kural na druhé straně poprvé poslat svůj tým do vedení, avšak v čisté šanci hlavou bránu přehodil. V 85.minutě přišel další brejk hostí po levé straně, při kterém Kopalovu střelu stačil Svoboda jen vyrazit a dobíhající Boubín pohotovou dorážkou získal hostům opět vedení. A když se pak v závěrečném náporu nevešla mezi tyče Chvátalova hlavička a Ulrichovu jedovatou střelu vyškrábl Kuchař na roh, skončil rušný zápas těsnou výhrou hostí.

 

Záznam utkání je možno shlédnout na serveru www.tvcom.cz na tomto odkazu.

 


Hodnocení trenérů:

Libor Koller (Tempo): Zápas jsme si zdramatizovali sami, když už jsme vedli 2:0 a soupeře jsme do ničeho nepustili. Pak jsme dvěma hrubými chybami umožnili soupeři vyrovnat na 2:2. Pak to začalo být vyhrocené, kluci si přestali věřit, ale pak po jednom brejku se nám podařilo upravit na 3:2. Zápas 2:0 byl jasně daný a po vlastních chybách jsme si to takhle zkomplikovali.

Zdeněk Herink (ČAFC Praha): Sehráli jsme vyrovnané utkání s nešťastným koncem pro nás. Bohužel nejsme v ideálním rozpoložení, to přiznávám. I když to kluci dokázali z nepříznivého stavu 0:2 dotáhnout do remízy, tak jsme opět udělali naivní chybu v zadních řadách, kdy jsme nepokryli dorážejícího hráče, který tam byl sám. My se s tím musíme poprat a teď máme týden na to, abychom kvalitně potrénovali a budeme si přát, abychom z Uhříněvsi přivezli nějaký bod. Soupeř si myslím, že hraje kvalitně, ale veškeré šance nedokážeme proměňovat, bohužel soupeř šance, které mu nabídneme, využije úplně v pohodě. Poslední tři zápasy ukázaly, že chyb se dopouštíme a soupeř je dokáže potrestat.

Zápasy:

ČAFC Praha - FC Tempo Praha 2:3 (0:1) Video ze zápasu