FC Tempo Praha

Ml.žáci A: Na Motorletu rozhodlo srdíčko

7.9.2011 10:06   Jaroslav Malý  

Domácí byli kombinačně zdatnější, ale Tempo přesto vybojovalo výhru 4:3.

Tak už nám to zase začalo! První zápas v nové sezóně jsme odehráli na favorizovaném Motorletu. Za parného počasí, kdy se nehnul ani lístek a teploměry ukazovaly 29 stupňů, jsme nastoupili k velmi těžkému utkání. Motorlet si pro nás připravil nemilou skutečnost. Místo C mužstva nastoupilo B mužstvo posílené o tři hráče z A mužstva.

Navzdory tomu naši hráči nedali na sobě znát respekt ze soupeře a snažili se hrát svoji hru. Soupeř ukazoval hned od počátečního hvizdu, že v kombinační hře je o něco dál než náš mančaft,ovšem my jsme zase ukázali bojovné srdíčko. Motorlet si vytvořil pár nebezpečných akcí, ale nenašel recept, jak překonat výborně chytajícího Dominika.
Přesto i my jsme se blýskli pár slibnými šancemi a v 9. min. poprvé rozvlnil síť soupeře Jirka Kopeš po krásné ulici Petra Blažky. Vedení jsme bohužel neudrželi moc dlouho, zápas se přeléval z jedné strany na druhou a po krásné kombinaci soupeř ve 12.min. srovnal na 1:1.

Únavné vedro, které ničilo i sedící diváky, bralo rychle šťávu i všem hráčům na hřišti. Proto rozhodčí (trenér Motorletu) výborně vycítil, že by měl zápas na minutku přerušit, a dovolit tak hráčům malé občerstvení. V 18.min. zápasu výborně našel přihrávkou Matyáš Buzek rozběhlého Davida Obermajera, který nechytatelnou střelou poslal naše mužstvo opět do vedení -  1:2. Bohužel naše hra čím dál tím více kolabovala na přesných přihrávkách a pohybu a ve 22 min. po chybě v obraně nás soupeř potrestal a srovnal na 2:2.

Naši kluci však nezklonili hlavy a snažili se soupeře více napadat a znemožnit jim jejich kombinační hru. To se krásně povedlo Adamu Pekárkovi, který vybojoval balón a skoro z deseti metrů vypustil na branku soupeře takový projektil, že brankář Motorletu neudržel stabilitu a pustil balón k nohám Denise Hozáka, který se už nemýlil a zvýšil skóre v 25. min. na 2:3.

Za necelé tři minuty nás kluci opět potěšili a krásným centrem z pravé strany David Obermajer vybídl ke skórování Jirku Kopeše a ač ten je malého vzrůstu, tak hlavou zvýšil naše vedení na 2:4.

Poločas jsme tedy vyhráli a byli jsme spokojení s vývojem utkání, ale věděli jsme, že do konce zápasu je ještě daleko. Do druhé půle jsme naskočili s pocitem udržet výborný výsledek ale bohužel síly docházely a chyb se množilo. Soupeř měl více ze hry, ale kluci z posledních sil bránili a bojovali o každý balón, prostě jak jsem již zmínil, hráli srdcem a nedali svoji kůži lacino. V závěru zápasu měli ještě dvě šance Kopeš s Blažkou, ale vsítit branku se jim nepodařilo.

Na konečných 3:4 snížil hráč Motorletu ve 32.min. a my se jen modlili, aby zápas už ukončil závěrečným hvizdem. Kluci odvedli dobrou práci a zaslouží si pochvalu za předvedený výkon.

Zápasy:

SK Motorlet Praha C - FC Tempo Praha 3:4 (2:4)