FC Tempo Praha

U12: S Budějovicemi a Duklou JM

24.4.2024 20:27   Petr Ježek  

Tempáci uhráli s Budějovicemi remízu, na Duklu nestačili.

SKP České Budějovice
Z naší strany velice kvalitní zápas. Měli jsme kvalitní výstavbu, dokázali jsme dobře překonávat středovou řadu a vysílat kolmé přihrávky na nabíhající křídla. Hráli jsme rychle a kolmo nahoru. Musím i kluky pochválit za jejich individuální schopnosti. Dokázali jsme efektivně přecházet jeden na jednoho a dostávali se do šancí. Bohužel Budějovice měly skvělého golmánka, který v bráně doslova čaroval. Dvě třetiny jsme buď zahazovali šance a nebo to jejich brankář chytil. Přesně jak to v těchto zápasech bývá, i když jsi lepší, tak soupeř šel ve třetí třetině do dvougólového vedení a my museli dotahovat. Jsem rád, že kluci ukázali svůj charakter, nevzdali se a vybojovali aspoň remízu. Někdy si to vítězství musíš urvat, tak to ve sportu někdy je. Za hru chci všechny pochválit. Ve hře je vidět všechno, co se učíme a to mi dělá velkou radost.

FK Dukla JM
Na úvod zmíním, že je bohužel velmi nešťastné, že máme v soutěžích rozlišná pravidla. V jedné soutěži hrajeme na ofsajd ve vápně a ve druhé soutěži od půlky. Kluci mají v hlavě guláš jak v obraně, tak v útoku. Pro hráče je velmi těžké mezi těmito zápasy přepínat. Na to se ale nevymlouvám, taková jsou pravidla a my se musíme přizpůsobit.

Viděl jsem dva odlišné poločasy. V prvním poločase jsme nehráli dobře, všechny přihrávky nám šly dozadu na brankáře. Chyběla mi tam odvaha jít jeden na jednoho a hlavně důraz. Není možné, abychom dostali tři góly, aniž by toho hráče někdo napadal. První poločas velké zklamání.

Druhý poločas už snesl měřítko hry, kterou se učíme. Začali jsme hrát přímočaře a v soubojích jsme přitvrdili. Soupeře jsme zatlačili a donutili ho hrát na rychlé protiútoky. Bohužel my jsme dali dva góly z ofsajdu, kde nedokážu posoudit, jestli byl nebo ne. Každopádně zápas jsme si prohráli v prvním poločase. Ze zápasu se musíme hlavně poučit a hrát aktivně celý zápas a ne jenom půlku.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SKP České Budějovice 2:2 (:)
FC Tempo Praha D - FK Dukla JM 2:5 (0:4)