FC Tempo Praha

St.žáci B: Přerostlý soupeř udeřil v závěru

8.9.2011 22:50   Dominik Kadlec  

Tempo vedlo v Dubči o dvě branky, ale zápas ztratilo v jeho posledních minutách.

Je 4.září a my se po vydařeném soustředění vydáváme s úsměvem na rtech k prvnímu utkání nového ročníku na hřiště Čechie Dubeč. S naší výpravou necestují Malinkovič se Slavíčkem, kteří plní misi u ročníkově starších kolegů, i proto v šatně před utkáním vítáme posily z 2000 Višvadera s Čermákem, kteří si rozhodně za své počínání v zápase, někdy i proti o 4 roky starším hráčům, zaslouží pochvalu.

V samotném utkání se do soupeře pouštíme hned od začátku a již ve 4. minutě vedeme 2:0, když se po pěkných kombinacích prosazují postupně Adámek a Višvader. I nadále máme utkání pod kontrolou, avšak někdy příliš zbrklou a zbytečně nervózní rozehrávkou ztrácíme jednoduché balony. Soupeř hrozí zejména z nakopávaných míčů a rohových kopů, které i přes soupeřovu jasnou výškovou převahu přežíváme. Do kabiny si tak odnášíme slibný dvoubrankový náskok.

Do druhého poločasu vstupujeme s cílem zpřesnit kombinaci a držet balon, neboť nejlepší obrana je nepůjčit soupeři míč. To se nám poměrně daří po prvních 20 minut, kdy spalujeme jednu šanci za druhou a nedaří se nám  vsítit třetí uklidňující branku. Když už je překonán i brankář, tak za něj zaskakuje náš vlastní hráč. Soupeř již v tuto dobu hrozí z brejkových situací, kdy se mu rychlostí daří dostávat za naši obranu, nicméně brankář Marinov má svůj den a zdá se, že pro dnešek svou branku zamkl. Bohužel v posledních 10 minutách je na našich hráčích znát tréninková nedisciplína a naopak soupeř čím dál více sází na hráče Tomáše Řeháka narozeného 16.8.1996 (informace pořízena ze stránek Čechie Dubeč) a jemu podobné. K tomu se připojují taktické chyby našich obránců, které, jsem si jist, se již nebudou opakovat, a tak soupeř srovnává na 2:2. V poslední minutě se ještě po ani ne tolik fotbalovém, nýbrž spíše atletickém sólu, prosazuje jeden z urostlých hráčů soupeře, a láme tak utkání ve prospěch horšího týmu.

Myslím, že v utkání jsme si vybrali nováčkovskou daň. Nicméně si troufnu říct, že i tak jsme měli vyhrát, protože brankových příležitostí jsme měli dost a koneckonců k prvním dvoum brankám soupeře jsme sami dost přispěli.

Zápasy:

Čechie Dubeč - FC Tempo Praha B 3:2 (0:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:10)