FC Tempo Praha

U12: Sedmé místo na Planeo Cupu

8.5.2024 21:23   Petr Ježek  

Tempáci udělali klubu výborným umístěním skvělou reklamu.

Na turnaj jsme jeli s cílem kluky dobře nastavit v hlavách a aby se naučili chovat v časovém tlaku. V sobotu musím říct, že kluci podali velmi slušné výkony ve všech zápasech až na jediný a to proti Olomouci. Proti Olomouci jsem chtěl zkusit hrát z bloku, ale nemáme na to typy hráčů. Takže po zbytek turnaje jsme hráli 2-4-1. Většina kluků ukázala, že má charakter, i kdyz se třeba prohrávalo. Výsledkemo byl postup do zlaté skupiny.

Druhý den byla znát únava, ale podmínky měli všichni stejné. I v těchto zápasech jsem byl hlavně zvědavý, jak to kluci zvládnou především v hlavách. Bohužel první zápas se Žďárem, kdy jsme byli třeba šest minut lepší, jsme pak dostali nešťastný gól a pak nám šly hlavy dolů. Zase to bylo hodně o komunikaci a nastavení kluků do dalších zápasů.

V dalších zápasech jsme byli rovnocenným soupeřem, ale bohužel nám chyběla kvalita v útoku. Jinak chci všechny hráče pochválit. Bylo tam obrovské srdíčko a chtěli jsme hrát v každém zápase fotbal. O to nám přece jde, aby se kluci snažili hrát fotbal, i když je tlačí čas a spousta fanoušků, kteří kluky dostávají také do stresu. Na závěr musím také napsat, že to byl hezky zorganizovaný turnaj. V porovnání s turnajem U13 až nepochopitelné, jak stejný turnaj může být tak odlišný.