FC Tempo Praha

U19: Pět gólů v oslabení

15.5.2024 14:42   Petr Mathauser  

Tempáci hráli proti Čáslavi od druhé minuty bez vyloučeného gólmana Donadella.

V dalším divizním utkání jsme přivítali Čáslav. Postavení v tabulce a podzimní zápas naznačovaly jasný průběh. Ale už v týdnu před zápasem jsme se připravovali na to, že nás nic takového rozhodně čekat nebude. A to se potvrdilo.

U19: FC Tempo Praha - FK Čáslav 5:1 U19: FC Tempo Praha - FK Čáslav 5:1
Už po přibližně 100 sekundách (kam se hrabe bundesligový rekord Hrádeckého) jsme přišli o golmana Donadella, který nevyhodnotil ideálně situaci, lehce podklouzl a útočníka, který šel na bránu, nešťastně srazil k zemi. Jasná červená a celý zápas o deseti. Tedy obrovská výzva pro nás. Střídání bohužel odnesl Kroužek, kterému bych chtěl tímto poděkovat, že se k tomu postavil týmově a profesionálně a krizovou situaci pochopil. Do brány se tak postavil Niky, který pak v utkání hrál významnou roli. My jsme museli upravit rozestavení, změnit styl hry a pak už to bylo jen o klucích, jak se s převahou soupeře popasují.

To, co jsme předvedli, bylo něco fantastického. Táhli jsme za jeden provaz, nikdo nevypustil jediný souboj a navíc jsme si vytvářeli obrovské šance, které však v úvodu nekončily v brance soupeře. A když se dostal do šance soupeř, vše pokryl skvěle chytající Tutunovic.

První gól jsme dali my, když se prosadil po Moučkově agresivitě ve vápně Řezníček. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0. Sice jsme v úvodu druhé poloviny rychle inkasovali, ale tým to nesložilo a dál šlapal a dělal velké problémy obraně Čáslavi. Nakonec skvělý výkon Moučka ozdobil třemi brankami a v závěru byl za aktivitu v presinku brankou odměněn Vinkler.

Viděli jsme tým, který šel od první minuty vyhrát, byl skvěle nastavený. Pokud takto přistoupíme ke všem zbývajícím zápasům, tak nás čeká jistě skvělý závěr sezony. Klukům bych chtěl ještě jednou poděkovat, protože pracovat s mužstvem, které chce, je pro trenéra radost.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Čáslav 5:1 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:34)