FC Tempo Praha

St.žáci A: Tři branky na body nestačily

15.9.2011 10:17   Jiří Hron  

Tempo prohrálo s Podolím 3:5, dva góly dal Šváb, jeden Haluska.

K druhému utkání sezony jsme nastoupili opět doma proti týmu AFK Slavoj Podolí. Přestože jsme do zápasu chtěli vstoupit aktivně, byl to naopak soupeř, který od prvních vteřin hýřil aktivitou, a tak jsme se většinou bránili na vlastní polovině. Podolí si vytvořilo několik šancí, avšak díky zákrokům Honzy Opletala či vlastní nemohoucnosti v zakončení se skóre změnilo až po čtvrthodině hry a to na druhé straně, kdy nepříjemně skákající míč před dotírajícím Vejšickým neodkopl hostující brankář a Honza Haluska jej dopravil do brány.

Vstřelená branka nás trochu povzbudila, ale soupeř měl i nadále herní převahu, kterou dokázal následně i gólově zúročit a dvěma brankami otočit skóre. Před poločasovou přestávkou však přišel přímý volný kop, Pavel Hrstka vystřelil sice do prostoru, kde stál brankář, ten ale míč nezkrotil a důrazný Šváb srovnal. Konec první a začátek druhé půle patřil Hyršlovi, který se vždy ocitl sám pár metrů před bránou, bohužel ani jednou nedokázal trefit bránu.

Ve druhém poločase jsme byli aktivnější než v prvním dějství, avšak dobře hrající soupeř si nadále vytvářel více šancí, které navíc začal proměňovat a dvěma góly si vytvořil dostatečný náskok. S blížícím se koncem zápasu jsme více riskovali ve snaze vstřelit kontaktní branku, avšak využil toho soupeř, kdy po hezkém uvolnění skóroval popáté. V samotném závěru se nám pak podařilo alespoň korigovat nepříznivý stav, kdy Slavíček podržel na středu míč, krásně uvolnil Švába, pro kterého již nebyl problém rozvlnit síť. Vzápětí rozhodčí zápas ukončil.

Individuální herní výkony hráčů nebyly vůbec špatné, avšak celkový projev týmu postrádal větší aktivitu a zaujetí pro hru. Na hře je ale vidět posun směrem vpřed a věřím, že v nastoleném trendu budeme pokračovat.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AFK Slavoj Podolí Praha 3:5 (2:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:18)