FC Tempo Praha

St.žáci A: Tempo otočilo zápas s Duklou

23.9.2011 10:46   Jiří Hron  

Tempáci spálili neuvěřitelné množství šancí, přesto nakonec vyhráli 4:2.

První venkovní zápas se odehrával na hřišti vokovické Aritmy, kde nás hostil tým Dukly. Do zápasu jsme šli s tím, že chceme konečně získat první body. Ještě než jsme ale nastoupili na hřiště, museli jsme se vypořádat s několika nepříjemnostmi. Během rozcvičení se zranil Matěj Štěpánek, registračka Pavla Hrstky nebyla mezi ostatními, ale zůstala na Tempu a museli jsme čekat s jeho nasazením do hry až do chvíle, než bude přivezena a Michal Kalina si popletl čas výkopu, a tak dorazil až po jeho provedení.

To nás ale nezlomilo a na zápas jsme se těšili. Soupeř byl sice mladší, avšak prezentoval se sympatickou hrou a snahou o kombinaci v jakékoliv situaci. Naši kluci ale měli od prvních vteřin převahu a na rozdíl od minulých zápasů akce zakončovali. Narazili jsme ale na jiný problém a tím bylo proměňování šancí, což je problém, který nás pálí delší dobu, avšak tentokrát to byl extrém. Nemá smysl popisovat, kdo dokázal co spálit, kdo neviděl, neuvěří. A tak se naprosto tradičně prosadila pouze důrazná dvojice HH, tedy Hyršl - Haluska. Po chvíli se soupeř osmělil, vybojoval roh, po kterém následoval špatný odkop a střela z hranice vápna znamenala srovnání stavu. Ještě hůře bylo poté, co Marek chtěl využít pomoci s rozehrávkou Honzu v bráně a ten míč, při snaze odkopu, ho promáchl. Pro dobíhajícího hráče nebyl problém vstřelit druhou branku Dukly.

Nás to ale nezlomilo a dále jsme obléhali soupeřovu bránu. Po jedné z dalších šancí kopal Nguyen roh a dezorientovaný hráč soupeře tečoval míč do vlastní branky. Do poločasu se nám podařilo strhnout vedení na svou stranu, kdy se prosadil výborně hrající Tomáš Mach. Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první, i když naše převaha už nebyla tak výrazná a soupeř se mnohem častěji dostával do blízkosti naší branky. Šancí ale bylo mnohem víc na naší straně a vyjmenovat je všechny není v lidských silách. Co ale možné je, nám ukázal Moris, kdy ze dvou metrů trefil břevno, aniž by situace skončila gólem. Pojistku tak musel přidat opět Tomáš, kdy se parádně trefil z hranice vápna přesně na vzdálenější tyč.

Všichni kluci si zaslouží pochvalu za přístup k zápasu a především za to, že nesložili zbraně, když smolně prohrávali a dokázali zápas otočit. Soupeři pak patří uznání za velmi sympatický výkon.

Zápasy:

FK Dukla Praha C - FC Tempo Praha 2:4 (2:3)