FC Tempo Praha

Ml.žáci A: Vítězné derby na Braníku

28.9.2011 21:15   Jaroslav Malý  

Dva góly Kopeše usadily Tempo na čele přeborové tabulky.

Tolik očekávané derby mezi mužstvy, která ještě neprohrála, je tady. Byl to nejvyhecovanější zápas, který jsme mohli vidět. Přijeli jsme na hřiště Braníku vykopat dobrý výsledek a pokud se vše podaří, tak i odvézt si plný počet bodů. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, ale věřili jsme, že kluci odvedou dobrou práci a o výsledek se poperou.

Kdo očekával velký boj na hřišti, tak si určitě přišel na své, protože se bojovalo o každý centimetr. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a o šance nebyla nouze. První minuty zápasu jsme měli lehce navrch a vytvářeli jsme si slibné šance, ale bylo jasné, že se soupeř brzo vrátí do zápasu a hra se vyrovná. Krásnou střelou z dálky se soupeři představil Matyáš Buzek, který svojí střelou orazítkoval břevno, a dal tak najevo svoji střeleckou kvalitu. Braník zahrozil několika akcemi, ale výborně hrající obrana byla zásadně proti. V záloze nebojácně rozráželi soupeřovu snahu o přechod do útoku Robin Šebek, Petr Blažka a David Obermajer a po jednom takto vybojovaném balónu nabídl gólovou přihrávku David Obermajer Jirkovi Kopešovi, který svojí rychlostí a šikovností překonal jak obranu, tak i gólmana domácích a my jsme se mohli v 26.min. radovat ze vstřeleného gólu. Radost to byla veliká a naprosto zasloužená, protože tam kluci nechávali naprosto všechno a tohle byla ta nejsladší odměna za snahu. Soupeř ještě několikrát zahrozil, ale do půle se nic nezměnilo a my odcházeli do šatny za krásného stavu 0:1.

Do druhé půle kluci nastoupili se stejnou vervou a chutí a nechtěli soupeři ulehčovat hru. Braník poměrně často zatěžoval naší obranu, ta však odolávala a
svými obětavými zákroky si vysloužila obdiv všech diváků. V obraně vedle sebe hráli Matyáš Buzek a Martin Obuškevič a tito dva hráči vytvořili neprostupnou hráz před naším gólmanem. V brance chytal Denis Hozák a s klukama v obraně tvořili perfektní týmovou práci. Několikrát jsme měli štěstí, ale to ke hře určitě patří. Hrálo se pořád se stejnou bojovností jako na začátku zápasu, soubojů přibývalo a nervozita stoupala. Každý, kdo stál podél hřiště, ač rodič či fanda Tempa, hleděl stále na hodinky a doufal, že zápas bude brzy u konce.

Kdo však na čas nekoukal, byl ve druhé půli nenápadný Jirka Kopeš, který po krásné přihrávce od výborně hrajícího Petra Blažky zasadil soupeři nenadálou ránu a skóroval na konečných 0:2. Byl to gól jako přes kopírák z první půle a my jsme už věděli, že to kluci dotáhnou do vítězného konce.
S konečným hvizdem všem spadl kámen ze srdce a všichni přítomní, co přijeli podpořit náš mančaft, se mohli těšit na oslavy. Všem, kdo přijeli a udělali krásnou atmosféru, moc děkujeme a doufáme, že se opět setkáme na dalším zápase. Klukům do šaten všichni přítomní udělali tleskající tunel a tím poděkovali všem zúčastněným za předvedené výkony. Tempáci odevzdali na hřišti perfektní výkon a za to jim díky, doufáme, že s takovou vervou půjdou do každého zápasu a budou nadále okupovat vedoucí příčky tabulky.

Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha 0:2 (0:1)