FC Tempo Praha

St.žáci B: Výhru režíroval Nguyen

4.10.2011 21:20   Ondřej Dvořák  

Tempo zvítězilo v Královicích jednoznačně 6:2.

V pátém kole jsme jeli na hřistě dosud neporažených Královic s cílem zvítězit, prodloužit vítěznou sérii a posunout se na druhou příčku tabulky. První kudlu do zad nám vrazili domácí pořadatelé tím, že šatnu dostaneme k dispozici nejdříve 15 minut před samotným začátkem utkání. Nenechali jsme nic náhodě a převlékli se na pažitu u hřiště. Už během rozcvičení byla z naší sestavy cítit touha a odhodlání.

Domácí hráči se k rozcvičení dostali již dříve zmiňovaných 15 minut před zápasem a i možná to byla příčina našeho dobrého vstupu do utkání. Od první minuty bylo jasné, že naše mužstvo, ač fyzicky méně vyspělé, bude o poznání fotbalovější. Naše první šance hned skončila gólem v domácí brance a to když se po akci středem a tlakem od Kuriše neomylně trefil domácí obránce přesně k tyči vlastní branky, 7.minuta 1:0!

Hned tři minuty nato se krásně uvolnil Nguyen, připravil palebnou pozici pro Kuriše, který si již věděl rady a v 10. minutě zvýšil naše vedení na 2:0! Hru jsme měli nadále pod kontrolou a naše vedení jsme navýšili ve 20. minutě, kdy se po akci Nguyena krásnou střelou z hranice vápna prosadil Chleborád,3:0!

Bohužel jsme tři minuty poté inkasovali po ojedinělé akci domácích, kdy po špatném zajištění stoperů zakončil domácí útočník své sólo gólem, 23.minuta 3:1. Stále jsme v utkání byli aktivnějším týmem a ještě do poločasu se nám podařilo vstřelit čvrtý gól, když se po krásném centru Adámka trefil Klajbl, 32.minuta 4:1. I přes vysoké vedení jsme si v šatně řekli nedostatky naší hry, které se bohužel naplno projevily ve druhé půli utkání.

Sice jsme po chybě domácího golmana hned ve 36. minutě navýšili své vedení na 5:1, kdy míč do prázdné branky uklidil Nguyen. Poté možná přišlo uspokojení a hra se odehrávala hlavně ve středu hřiště, kombinace nám najednou dělala problém a domácí se častěji dostávali k ohrožení naší svatyně.
Výsledkem této hry byl gól domácích, kdy střelec prvního gólu domácích proměnil ve 45. minutě i svůj druhý nájezd na Alexe a korigoval na 2:5 z pohledu Královic.

Nadále následovala neurovnaná hra, ze které vyčněla individuální akce Nguyena, který v 53.minutě zakončil svou akci gólem na 6:2. Do konce utkání už se nic významného nestalo a my jsme si mohli v kabině opět vítězně zaburácet a začít sbírat síly na utkání s dosud suverénním Braníkem. Z dnešního zápasu si musíme vzít ponaučení a pokusit se hrát ve stejném tempu celých 70 minut.

Za zmínku stojí jistě neukázněnost domácích hráčů, kteří po celé utkání komentovali každý verdikt hlavního rozhodčího a se stejnou vervou komentovali i nepovedené akce svých spoluhráčů. Potom, co bylo o výsledku jasno, na nás domácí vyrukovali s agresivní, místy až neférovou hrou, ze které naštěstí nevzešlo žádné zranění (ve 48. minutě k tomu měl velmi blízko Liska, když si detailně prohlédl reklamní panel u hřistě).

Zápasy:

Sokol Královice - FC Tempo Praha B 2:6 (1:4)