FC Tempo Praha

St.žáci A: Vyšehrad na Tempu bez šance

11.10.2011 20:11   Jiří Hron  

Při výhře 4:0 se dařilo zejména Nguyenovi, jenž zaznamenal hattrick, čtvrtou branku přidal navrátilec Kuriš.

Domácí utkání s Vyšehradem se odehrávalo poprvé v této sezoně za ne úplně letních podmínek. Se změnou počasí jsme chtěli změnit také fakt, že doma jsme ještě nebodovali. Sestava silná, hřiště dolní, soupeř přijatelný, to jsme měli v hlavách. Avšak nic jsme nesměli podcenit.

Od začátku jsme tak na soupeře nastoupili a hrálo se prakticky pouze na polovině hostí. Poprvé v této sezoně si také někdo vzal k srdci má slova o střelecké aktivitě a hned v první minutě to z dálky zkusil Lukáš Heinc. Rána šla hodně mimo, ale věříme si a to je dobré. Další akce následují, snažíme se je zakončovat, ale stav zůstává nezměněn. Až si míč vymění Šváb s Nguyenem, druhý jmenovaný předběhne několik soupeřů a chladnokrevně zakončuje. O něco později je to skoro jako přes kopírák, Michal převezme míč, nasadí sprint skrz soupeře a tentokrát rána pod břevno znamená vedení 2:0.

Z dalších akcí, šancí a střel stojí za zmínku především Lukášův dalekonosný projektil, který proletí jen těsně nad. Opletal v brance má v první půli jedinou starost, bolavý palec, který má naražený z minulého zápasu. První půle dobrá, ale chyb je tam dost, takže přestávku věnujeme rozboru toho, co zlepšit. Víme také, že soupeř nesloží zbraně a bude chtít hrát aktivněji, takže žádné oslavy, jdeme na druhý poločas.

Ze strany soupeře je opravdu znát zlepšení, na což si chvíli zvykáme, ale postupně získáváme převahu jako v prvním poločase. Najednou přijde dlouhý míč od Patrika, Nguyenův sprint a jeho střílená přihrávka, která s pomocí soupeře končí v brance. Tím získáváme definitivní klid a u soupeře je znát lehká rezignace, takže Honza si už moc nezachytá. Po úniku Tomáše Macha se prosazuje ještě Štěpán Kuriš a pečetí na 4:0.

Chtěl jsem nakonec vyzdvihnout pár hráčů, pak jsem ale zjistil, že bych jmenoval všechny hráče, kteří nastoupili...

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad C 4:0 (2:0)