FC Tempo Praha

Ml.žáci A: Tempo nadále vládne Praze

12.10.2011 10:56   Jaroslav Malý  

Ročník 99 nadále pokračuje ve spanilé jízdě přeborem, tentokrát to čtrnácti góly odskákal Junior.

Po náročném zápase proti mužstvu Podolí přišlo utkání, ve kterém jsme měli předvést kvalitu a určitě jsme přítomné nezklamali. Už od prvních minut jsme přebírali iniciativu a soupeře jsme zmáčkli na jeho polovině. Po špatném odkopu domácího gólmana se dobře orientoval David Obermajer a v 1.min. soupeře potrestal. Byla to pro Junior studená sprcha a naši kluci cítili, že by mohlo padnout více branek než v minulém zápase. My jsme očekávali, že kluci si zahrají v klidu a pro diváky připraví i nějaké hezké akce.

Některé akce stály za zmínku, ale bylo jich čím dál tím méně. Ve 12.min. po jedné takové akci skóroval Adam Pekárek. Asistoval mu u toho Petr Blažka, který svým důrazem a drzostí platí na každého soupeře. Minutu nato se prosadil i náš kapitán Robin Šebek, kterého vyzval ke skórování Jirka Kopeš a rázem jsme vedli 0:3.

Počasí se zhoršovalo a z malého deštíku byl rázem ceďák. Báli jsme se, aby to neuškodilo fotbalu, ale oba mančafty se s tím popraly se ctí. V 19.min. ještě přidal gól Martin Richter po přihrávce Adama Jánského a za stavu 0:4 jsme doufali, že k žádnému obratu už nedojde. Bohužel hned v následující minutě se opřel do míče útočník Junioru a z dálky trefil naši branku, kde chytající Denis Hozák neměl žádnou šanci.

Naši kluci se z tohoto gólu nesesypali a ve 34.min. po důrazné hře před brankou soupeře získal míč David Obermajer a vyzval Lukáše Waleka ke své premiérové brance. Poločas tak skončil 1:5 a my jsme byli s průběhem zápasu spokojení.

Do druhé půle jsme vlétli se stejnou zarputilostí jako v první půli a hned ve 36.min. zvýšil náš náskok Jirka Kopeš, kterému namazal na gól nejčastěji nahrávající hráč našeho týmu David Obermajer. Rázem jsme se dostali do pohody a zdálo se, že ze zápasu bude řádná střelnice. Obraz hry se neměnil a soupeře jsme i nadále drželi pod tlakem. Co lze jen vytknout našim hráčům je, že se nehrálo moc týmově, ale každý se rozhodl, že si dá gól. Hra tedy tím trpěla a pro diváky a rodiče už to moc na koukání nebylo.

Skóre se měnilo až ve 43.min., kdy se trefil opět Martin Richter, kterému nahrával aktivní Robin Šebek a po gólu si tedy připsal i asistenci. Na další gól jsme nemuseli dlouho čekat a ve 47.min. proměnil Matyáš Buzek nabídnutou šanci od Robina Šebka, který svojí dravostí dělal soupeři velké problémy. Robin Šebek se prosadil i brankou a to svou druhou v tomto zápase. Branka je o to cennější, když ji hráč trefí svojí béčkovou nohou, v tomto případě levou. Nahrávku si připsal Adam Kristen a u Adamů ještě zůstanem a to u Adama Jánského, který vsítil hned dvě branky a jednu asistenci si připsal Adam Pekárek.

Zápas se hrál stále na půlce soupeře a gólovek přibývalo. O další branky se rozdělili hned tři naši hráči a to Martin Richter, Lukáš Rod a poslední gól, který padl, dal David Obermajer. David zápas začal brankou a taky ho ukončil.

Soupeř už jen upravil skóre na 2:14. Zápas to byl bohatý na branky, ale my se už teď musíme soustředit na
daleko těžší zápas a to z mužstvem Střešovic. Klukům děkujeme za předvedený výkon a těšíme se na další.

Zápasy:

TJ Junior Praha - FC Tempo Praha 2:14 (1:5)