FC Tempo Praha

Ml.žáci A: V souboji o čelo Tempo vítězné

18.10.2011 20:15   Jaroslav Malý  

Tempo porazilo tým Střešovic těsně 6:5, soupeř v závěru mocně dotahoval.

Toto utkání zařazuji do kategorie infarktových. Věděli jsme, že soupeř bude hodně dobré kvality, ale byli jsme na něj připraveni. Soupeř, který nám bodově dýchá na záda, přijel na Tempo s vidinou zisku tří bodů, my jsme však byli zásadně proti a kluky jsme se snažili důkladně připravit na tento zápas.

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a svoji střeleckou potenci opět ukázal David Obermajer, který hned v první minutě zápasu proměnil nabídnutou přihrávku od Petra Blažky. David tak ukázal, že proměnování šancí v první minutě zápasu je jeho hobby. Vzpomeňme si na minulý zápas proti Junioru, kdy taktéž skóroval hned v úvodní minutě.

Soupeři jsme tak ukázali, že to s námi nebude mít tak jednoduché jako s jinými soupeři. Ovšem soupeř se také nenechal zahanbit a po úniku obrovitého stopera a následné střele srovnal skore v 6.min. Rázem se začínalo od začátku.

Naše hra působila dost nervózním dojmem a soupeři jsme dávali spousty šancí k dalšímu skórování. Bylo vidět, že někteří naši hráči se báli říci si pohybem o přihrávku, aby náhodou nic nepokazili. Zachránila nás právě včas situace ve 29.min. kdy byl faul na našeho hráče a Lukáš Rod svoji nechytatelnou střelou z přímého kopu rozvlnil soupeřovu síť a dal nám tak naději, že se mančaft zvedne a bude více sebejistý. Po tomto přímém kopu se bojovalo o každý metr na hřišti, ale stav se nezměnil a do kabin jsme odcházeli za stavu 2:1.

V kabinách jsme chtěli klukům přilít trochu krve do žil a trochu je hecnout, aby nebyli tak svázaní a bojovali o každý míč, aby svým odhodláním a důrazem ukázali soupeři, kdo je na hřišti pánem. Do druhé půle vlétli naši kluci s obrovským zápalem a během dvou minut poslal naše mužstvo do tříbrankového vedení Petr Blažka, který začal druhou půli v obrovském nasazení a ukázal soupeři svoji bojovnost a sílu. Akcí, kterou bych chtěl vyzdvihnout, byla souhra na jeden dotek po kolmici Kopeš, Obermajer, Blažka, kdy prvně jmenovaný perfektní přihrávkou do ulice našel rozběhnutého Davida Obermajera, který následně našel skoro poslepu Petra Blažku a ten se již nemýlil a zvýšil naše vedení ve 37.min. na 3:1.

Na čtvrtý gól se dostal do role nahravače Adam Pekárek, který vybídl ke skórovaní opět Petra Blažku a bylo to rázem ve 38.min. 4:1. Pro soupeře to byla jistě studená sprcha, ovšem zápas trvá 70 minut a my věděli, že nesmíme povolit otěže zápasu, jinak by se nám to mohlo nevyplatit.

Střešovice ale svoje zbraně nesklonily a neustálým napadáním nám znepříjemňovaly hru. Napadání někdy nebylo v souhře s pravidly, a tak se nám naskytla příležitost zvýšit vedení z přímého kopu. K tomuto kopu se postavil ve 42.min. David Obermajer a krásným padáčkem překvapil střešovického gólmana, který neměl žádnou šanci jakkoliv zasáhnout. Vedli jsme už 5:1, ale rozhodně nebyl všemu konec. Naši radost pozdvihl svým hattrickem Petr Blažka, kterému přihrával aktivně hrající Adam Pekárek a v 55.min.se stav měnil na 6:1.

V tak důležitém zápase musíme smeknout před výkonem Petra Blažky, který svými třemi brankami poslal naše mužstvo do vedení. Bohužel jsme takto rozehrané utkání neudrželi a vlastními chybami jsme soupeři nabídli snížení výsledku až na konečných 6:5. Nebudeme komentovat kdo nebo jak se to mohlo stát, protože hrajeme jako tým a jako tým se k tomu musíme postavit. Udělala se spousta chyb, ale věříme, že si z toho vezmou kluci ponaučení a v dalších zápasech stejnou chybu neudělají. Rozhodčí nastavil ve druhé půli 5 minut a byly to krušné minuty, soupeř se do nás zakousl, ale my jsme jej už k ničemu nepustili.

Soupeř to byl velmi těžký a nás těší, že se s tím kluci dokázali poprat a porazili jej sice jen o jeden gól, ale o to cennější je naše vítězství. Toto utkání musíme zařadit mezi ta nejtěžší, co jsme zatím odehráli. Kluci si zaslouží velký dík za předvedený výkon a bojovnost, ale na druhou stranu musíme mančaft pokárat za zvýšení krevního tlaku a spousty šedivých vlasů všech věrných Tempáků a rodičů, kteří se přišli podívat.

Sezóna ještě zdaleka nekončí a všichni doufáme, že podzim odehrajeme bez ztráty bodů a bez ujmy na zdraví ať hráčů či fanoušků. Kluci, díky a jen tak dál.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Střešovice 1911 6:5 (2:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:20)