FC Tempo Praha

Ml.žáci A: Nevídaná série pokračuje

3.11.2011 10:42   Jaroslav Malý  

Ročník 99 už vyhrál 20 mistrovských zápasů v řadě.

Zápas na domácí půdě s mužstvem Střížkova měl zvláštní atmosféru. Jak pro nás, pro naše hráče, tak i pro trenéry a rodiče. Kdyby jsme tento zápas zvládli, jednalo by se o 20. vítězné utkání v řadě. Do přeboru jsme šli s tím, že se budeme snažit zdravě konkurovat nejsilnějším týmům z Prahy. Naše mužstvo ale dokázalo nejen zdravě konkurovat, ale být i silným protivníkem. Svojí vůlí a bojovností jsme vyhrávali i nad soupeři zvučných jmen. Neklopýtli jsme ani v tomto zápase.

Na první gól jsme čekali sice 27 minut, ale o to nám udělal větší radost. Měl na tom zásluhu náš kapitán mužstva Robin Šebek, který po nahrávce od Dannyho Višvadera levou nohou skóroval a mírně uklidnil stoupající nervozitu. Už před touto šancí jsme mohli několikrát vsítit gól, bohužel naši střelci neměli svůj den. V první půli se už nic zajímavého nestalo, ale kluci předváděli hezký kombinační fotbal a nám se všem líbil.

Bohužel jsme na začátku druhé půle působili dost ospale a soupeř vycítil svoji šanci a hned ji využil ve 38.min. Byli jsme dost opaření a celých deset minut nám trvalo, než jsme se vzchopili a odpověděli gólovou akcí, kterou se naše mužstvo zvedlo.

Hlavním aktérem nebyl nikdo jiný než opět Robin Šebek, kterého vyzval přihrávkou David Obermajer a znovu svojí béčkovou nohou (levou), překonal hostujícího gólmana a dodal týmu zdravou sebedůvěru. O tři minuty později si David Obermajer vyměnil roli nahravače za roli střelce. Dvorním nahravačem se stal Petr Blažka, který přes svoji nachlazenost šel do zápasu s obrovským zápalem a předváděl výborný výkon. V 51.min. jsme vedli 3:1 a my věděli, že si Tempáci nenechají jubilejní 20. vítězství jen tak vzít.

Střížkov ovšem odpověděl hned vzápětí v 53.min. díky šikovnému středopolaři vietnamského původu, který svým důrazem potrestal naši obranu a snižoval na 3:2. Jenže to bychom neměli mít v týmu srdcaře jako je Petr Blažka, který ihned po rozehrání ve středovém kruhu ihned vyzval celou útočnou formaci k atakování soupeřovy branky.  Třešničkou na dortu byla přihrávka Jirkovi Kopešovi, který neodmítl nabídnutou příležitost ke zvýšení skóre.

Odskočili jsme soupeři opět o dva góly a podle průběhu utkání bylo zřejmé, že i nadále budeme diktovat hru. Dlouhých 14 minut jsme mačkali soupeře na jeho polovině a bez úspěchu, až čerstvě vystřídaný Lukáš Rod, který normálně hraje na postu stopera, uspěl i jako útočník a mazácky z otočky zvyšoval na konečných 5:2 po nahrávce výborně hrajícího Martina Richtera.

Martin Richter odvedl ve středu zálohy velký kus práce, a nahradil tak nemocného Adama Pekárka, který se sádrou na ruce přišel na zápas podpořit svůj tým. Tempáci opět dokázali, že mají obrovskou vůli a formu a doufám, že budou dobrou inspirací všem, kteří čekají na podobný úspěch. Děkujeme všem hráčům za dosavadní přínos a gratulace patří i trenérovi Michalu Hozákovi a Rudolfu Šebkovi za nadšení a elán, se kterým s klukama pracují.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Střížkov 5:2 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:15)