FC Tempo Praha

Muži A: Další domácí zaváhání

6.11.2011 22:32   www.fotbalpraha.cz  

Tempo prohrálo s rezervou Meteoru 2:3, když dvakrát jen snižovalo náskok soupeře.

Fotbalisté Tempa dokázali na domácím trávníku naposledy vyhrát 10.září, když porazili Háje. Pak už získali ze tří zápasů jen bod s Radotínem. Nic na tom nezměnil ani zápas s rezervou Meteoru. V prvním poločase si hosté vybudovali dvoubrankový náskok, který v závěru zápasu i s trochou štěstí udrželi. Trenér Tempa Libor Koller po zápase bezmocně hlesl: "Dnes je jasné, že hrajeme o záchranu."

Hosté začali pěkně zhurta. Hned v úvodní minutě unikl po levé straně Jelínek, centrem našel před brankou Junka, který se položil do vzduchu, ale hlavou míč mezi tyče neusměrnil. Za několik minut to byl opět Jelínek, kterému se na pravé straně otevřel prostor. Technickou střelou branku netrefil a dobíhající Tomanec na zadní tyči míč doklepnout do sítě nestihl.

Janda II. ve 21.minutě také svou akci do úspěšné koncovky nedotáhl, ale za minutu už se hosté radovali. Akci začal Míča, přes Jandu II. míč doputoval do volného prostoru na Jelínka, který zpětnou přihrávkou ve vápně našel Junka a ten už poslal míč nekompromisně do sítě. Za dvě minuty po centru Tomance Junek hlavičkoval jen do rukou domácího golmana Kuchaře.

Domácí se poprvé k vážnější akci dostali ve 32.minutě, ale přímý kop Žaluda skončil v náruči připraveného Šimpacha. Vzápětí přišla brejková akce Tempa kterou potáhl stoper Netušil, ale Kočí po jeho přihrávce celou akci pokazil. Dvakrát ve slibné pozici selhal Heráň, a tak opět udeřili hosté.

Janda I. skvělou přihrávkou našel na středu hřiště rozeběhnutého Junka a ten v šanci nezaváhal. Obstřelil Kuchaře a bylo to 0:2. Za tohoto stavu se šlo i do kabin.

Pět minut po přestávce domácím svitla naděje. Míč propadl obranou hostů k Hlavíkovi a ten z pravé strany vnikl do šestnáctky a zakončil přesně. V 58.minutě těsně vedle mířil Hurka a na druhé straně Junek nevyužil chybu stopera Dvořáka.

Poslední čtvrthodinka byla hodně zajímavá. Nejdříve v 75.minutě po levé straně pronikl Tomanec a u brankové čáry byl faulován. Po přímém kopu doputoval odražený míč k Jandovi I. a ten jej s pomocí teče napálil do domácí sítě potřetí. Za dvě minuty si však obránci hostů neporozuměli s golmanem Šimpachem, ten nakonec musel řešit situaci jen odkopem a trefil dotírajícího Žaluda, od kterého se míč dokoulel do opuštěné branky.

Domácí sahali po remíze. Hurka  vystřelil slabě a Šimpach v klidu míč ukryl v rukavicích. Netušil v další příležitosti míč pořádně nezasáhl a Šimpach měl opět lehkou práci.

Těžkou chvilku mu ale připravili spoluhráči v 87.minutě. Janda I. mu poslal ještě z útočné poloviny nečekanou malou domů. Šimpachovi se odkop nevydařil a míč poslal přímo na nohu Boubína. Jeho střelu však dokázal Šimpach chytit. Po pádu na zem zůstal chvíli ležet a sudí Gotthard přerušil hru. Následoval míč rozhodčího ve vápně hostů. Na výsledku už se ale nic nezměnilo. Tři body se tak přestěhovaly ze Lhotky do Libně.


Záznam utkání můžeze shlédnout na serveru tvcom.cz na této adrese.

Hodnocení trenérů:
Libor Koller (Tempo):
Rozhodovalo se v prvním poločase, ten jsme nezvládli. Zejména obrana působila tragickým dojmem. Druhý poločas už to bylo lepší, dali jsme kontaktní gól a měli další šance. Bohužel jsme neubránili standardku soupeře, když po odraženém míči prostřelili obranu a s pomocí teče dali třetí gól. Opět jsme se dostali do kontaktu, ale vyrovnat jsme nedokázali. Dnes si musíme přiznat, že hrajeme o záchranu.

Ivan Čabala (Meteor B): Vyhráli jsme asi zaslouženě, ale myslím si, že jsme si to zbytečně zkomplikovali. Vedeme o dva góly, ale dvacet minut druhé půle jsme byli špatní. Domácí se dostali do kontaktu, ale podařilo se nám dát třetí gól. Pak jsme si to sami zkomplikovali. I s notnou dávkou štěstí jsme to ubránili.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII B 2:3 (0:2) Video ze zápasu