FC Tempo Praha

St.žáci A: Zápas ukázal dvě slabiny

11.11.2011 0:13   Jiří Hron  

Tempo nestačilo na tým Horních Měcholup.

V nedělní poledne jsme se utkali se soupeřem z Horních Měcholup. V zápase jsme se chtěli prosadit aktivní kombinační hrou, na které pracujeme celý podzim. Tomu také odpovídal úvod zápasu, kdy jsme napadali hodně vysoko a tlačili se do zakončení. Vypracovali jsme si několik dobrých příležitostí, které jsme nedokázali proměnit. Efektivita zakončení je místo, kde nás tlačí bota po celý podzim a ve hře, kde rozhodují góly, je toto docela zásadní věc.

Postupem času nás začíná opouštět elán a soupeře pouštíme čím dál víc do hry. Z toho pramení několik nebezpečných situací, až soupeř kope roh a dostává se k hlavičce v malém vápně, což zákonitě znamená branku v naší síti. Poločas tak končí 0:1.

Úvod druhé půle patří zase nám, nejdříve jde Michal Nguyen sám, brankář vyrazí k Matějovi Štěpánkovi, který zpoza vápna střílí těsně vedle. Chvíli nato Tomáš Mach zatahuje míč po straně, přihrává Vojtovi, který si postrčí míč a krásně k tyči srovnává. Bohužel, místo abychom zabrali ještě více a otočili skóre, necháváme opět soupeře, aby začal hrát. Po naší chybě pak opět dostáváme gól na 1:2. Následně letí do vápna dlouhý míč a přichází souboj Honzy s hráčem Měcholup, do kterého jde soupeř velmi důrazně (nicméně brankář by si měl takové situace pohlídat) a je to o dva góly. V našich hlavách jakoby zápas skončil, přestáváme hrát a ve zbytku zápasu ještě jednou inkasujeme.

Zápas ukázal dvě naše velké slabiny - slabou koncovku a neschopnost udržet si nasazení po celý zápas v případě, že nedokážeme využít převahy. Jako bychom ve svých hlavách zápas vzdávali dříve, než skončí. Na obou věcech (a nejen na nich) je třeba ještě hooodně zapracovat.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Horní Měcholupy 1:4 (0:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:15)