FC Tempo Praha

Muži A: Král Kočí a jeho družina

7.12.2011 11:46   www.fotbalpraha.cz  

Kapitán Tempa vyhrál podzimní část ankety o nejlepšího hráče Pražská teplárenská přeboru.

Po každém zápase Pražská teplárenská přeboru vybíral každý z trenérů nejlepšího hráče svého mužstva a redaktor webu PFS doplnil tento výběr o nejlepšího hráče celého zápasu. V řadě případů došlo ke shodě s výběrem některého z trenérů, v řadě případů se ve výběru objevilo jiné jméno.

Po skončení podzimní části se z ní pokusili vybrat nejlepší jedenáctku podzimu. Nebylo to lehké.V horních patrech ankety se neobjevil nikdo z krajních obránců. nejlepší střelci soutěže neměli nejvíce nominací, atd. Při sestavování výběru tak sáhli, vedle počtu nominací na hvězdu zápasu, k řadě dalších kritérií, odehrané zápasy, odehrané  minuty, čistá konta brankářů, nastřílené góly, univerzálnost hráče. Výsledek vám dnes nabízíme. "Můžete s námi nesouhlasit, můžete protestovat, ale to je vše co s tím můžete dělat”, řekl by Jára Cimrman. A tak to, prosíme i berte, je to hra, zábava, nic víc nic míň," píše se na serveru www.fotbalpraha.cz.

Největší hvězdou přeborových trávníků se stal Jan Kočí z Tempa. Ve všech sedmnácti kolech nechyběl na hřišti ani minutu a nasbíral celkem 12 nominací. O jednu tak předstihl Martina Chvátala z ČAFC, který chyběl v sestavě svého týmu v posledním kole, a tak jej Kočí díky dvojí nominaci ze zápasu v Třeboradicích nakonec předstihl. A takto vypadá celá jeho družina.

Jedenáctka podzimní části Pražská teplárenská přeboru podle fotbalpraha.cz:
Brankář:
Jiří Drbout (Královice)
Obránci: Tomáš Chlumecký (V.Žižkov B), Martin Chvátal (ČAFC), František Brabec (Libuš),
Jiří Birhanzl (Aritma)
Záložníci: David Bereš (Radotín), Jiří Janoušek (Háje), Jan Kočí (Tempo), Jiří Šisler (Bohemians B)
Útočníci: Adam May (Zličín), Michal Poláček (Třeboradice).

Se všemi hráči, kteří se v naší jedenáctce podzimu objevili vám přineseme rozhovor a dnes nemůžeme začít nikým jiným než nekorunovaným králem přeborových trávníků, jedenadvacetiletým záložníkem FC Tempo Janem Kočím.

Honzo, sledoval jste naši novou anketu a jste spokojen s tím, že jste se dostal do vybrané jedenáctky podzimu?
Anketu jsem sledoval, po každém kole jsem měl přehled jak kdo je na tom. Samozřejmě jsem spokojený. Je to skvělé ocenění za tento půlrok, škoda, že se to nepřeneslo na výsledky celého týmu.

Chtěl byste si někdy v takovém mužstvu zahrát. Uměl byste stručně charakterizovat zbývajících deset hráčů?
V takovém mužstvu bych si s velkou chutí zahrál. Určitě by mělo dobrou kvalitu. Když vidím ta jména, tak by to mužstvo bylo hodně vyrovnané. Byly by tam znát zkušenosti například až z ligy, ale i šikovní mladí, co by to oběhali.

Jak osobně hodnotíte podzimní část sezony, z osobního pohledu a z pohledu mužstva?
Ze svého pohledu to hodnotím kladně, protože se mi podařilo vyhrát tuto anketu. Bohužel, jak už jsem řekl, nedařilo se nám jako mužstvu a to je velká škoda. Sice začátek jsme docela chytli, jenže pak se to zadrhlo a už se nám to nepodařilo zase nastartovat. Na Zličíně to vypadalo tak jako na začátku, ale nenavázali jsme na to, a tak jako mužstvo tento půl rok hodnotím jako zklamání.

Pokud byste vybíral jedenáctku podzimu vy, na koho myslíte, že jsme zapomněli?
Určitě mi tam chybí Ondřej Rybka nebo jeden z bratrů Pánků. Potom tam vidím ještě Marina Glasnoviče. A Igor Vodecký z Radotína.

Pražská teplárenská přebor je nyjvyšší soutěž řízená PFS. Jaké vidíte její klady a zápory a jak jste spokojený s prezentací přeboru na novém webu PFS a v dalších médiích?
Nový web na mě udělal dojem a určitě se to zkvalitnilo oproti předchozím rokům. Musím pochválit rozhodčí. Ta soutěž je kvalitní a je tam hodně vyrovnaných týmů, není tam tým, který by byl vyloženě slabý a nestačil. To je asi to největší pozitivum soutěže. Záporů moc není, vzhledem k naší situaci v týmu jen fakt, že bude sestupovat víc týmů než normálně.

Jan Kočí očima trenéra Libora Kollera:
To, že Honza vyhrál tuto anketu není pro mě až takové překvapení. I když se výsledkově nedařilo, tak byl velkým tahounem mužstva a v každém zápase patřil celkově k nejlepším. Je to hráč, který je fotbalově trochu výše než ostatní v přeboru. Jeho velká přednost je fotbalovost, přehled a to, že chce hrát za každého stavu. Slabina je v osobních soubojích, ale to už je způsobené vzrůstem. Přínos mužstvu je jasně ve fotbalovosti.

Osoby:

Jan Kočí