FC Tempo Praha

Muži A: Tempo v derby dominovalo

12.3.2012 19:01   www.fotbalpraha.cz   Libor Koubek  

V úvodním přeborovém kole Tempo zásluhou branek Hlavíka, Netušila a Žaluda porazilo Libuš hladce 3:0.

Lídr soutěže vstup do jarní části nezvládl. Na umělé trávě v Radotíně, kde se zápas hrál, inkasovala Libuš v začátcích obou poločasů. Pak byl vyloučen brankář Humpolík za penaltový faul a když Žalud pokutový kop proměnil, bylo o výsledku rozhodnuto. Libuš navíc dohrávala v devíti, když byl ze hřiště za řeči po druhé žluté kartě vykázán Gutheis.

Ráz utkání určila už 2.minuta. Hosté zahrávali rohový kop, přetažený míč novic Kasl vrátil před branku a Hlavík jej ve skrumáži doklepl do sítě - 0:1. Z tohoto šoku se domácí za celý první poločas nevzpamatovali. Tempo hrálo velmi dobře a rozdíl dvanácti příček v tabulce nebyl vůbec znát.

Záznam utkání můžete shlédnout ZDE

Další šok pro Libuš přišel necelé dvě minuty po přestávce. Přímý kop zahrával Kopal a na jeho konci volný Netušil zvyšuje na 0:2. Z tohoto úderu už se Libuš prakticky nevzpamatovala. Navíc v 63.minutě brankář Humpolík fauloval v šanci Kočího a kopala se penalta. Humpolík byl vyloučen a do branky se postavil střídající Michálek. Žalud však nezaváhal a třetím gólem zápas definitivně rozhodl. Navíc Libuš dohrávala v devíti, když byl ještě po druhé žluté kartě za řeči vyloučem Gutheis. Překvapení kola bylo na světě.

Hodnocení trenérů:
Zdeněk Hruška (Libuš):
Zasloužené vítězství Tempa. Předčilo nás především v důrazu. Bylo to ovlivněné dvěma rychlými góly v úvodech poločasů. V závěru první půle tam možná byla penalta pro nás a asi by to vypadalo jinak. Po vyloučení brankáře a třetím gólu už nebylo co řešit. Navíc přišlo další vyloučení a dohrávali jsme v devíti.

Libor Koller (Tempo): Myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Navíc jsme hráli opravdu dobře. Pomohl nám rychlý gól a když jsme se stejně rychle prosadili i po přestávce, bylo rozhodnuto. Dnes jsem spokojený samozřejmě s výsledkem, ale především s předvedenou hrou.

Nejlepší hráč Libuše: František Brabec
Nejlepší hráč Tempa: Dominik Kadlec
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jan Kočí



Zápasy:

FSC Libuš - FC Tempo Praha 0:3 (0:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:42)