FC Tempo Praha

Muži A: Dělba bodů v Radotíně

6.5.2012 13:58   www.fotbalpraha.cz  

Tempo předvedlo výborný první poločas, ve kterém mohlo zápas rozhodnout.

Svou záchranářskou misi zahájil nový trenér Radotína Petr Kostelník remízou s Tempem. A jak sám po zápase přiznal, musí s ní být nakonec spokojen. Tempo předvedlo velmi dobrý výkon. Dokázalo v první půli rychle zareagovat na vedoucí branku Radotína a po přestávce výsledek otočit. Remízu zařídil šest minut před koncem domácí jarní střelec Mašlej.

Hosté začali zápas velmi aktivně a prakticky deset minut nepustili domácí přes půlku. Gól však nedali. Největší příležitost měl Hlavík, kterého našel před brankou Nwogu, ale zakončit nedokázal. A tak nečekaně udeřili domácí. Běžela 10. minuta když Pleyer vtipně uvolnil Vodeckého a ten sám proti Kuchařovi zakončil elegantním obloučkem.

Radost domácích trvala jen sedm minut. Hosté zahrávali rohový kop, k odraženému míči se dostal volný Kočí a poslal jej přesně k tyči. Šance se dál střídaly na obou stranách.

Ve 27. minutě Krystyník krotil střelu Kasla a na druhé straně Netušil v poslední chvíli upálil míč před pronikajícím Mašlejem. Ve 37. minutě domácí Bereš unikl po pravé straně, od brankové čáry poslal míč pod sebe ne Berenraitera, tomu střela příliš nesedla a Kuchař ji vyrazil. K přestávce se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ten trval jen do 57. minuty. Nejdříve v gólové pozici vystřelil slabě domácí Mašlej. Pak se hra přesunula před branku domácích a hosté zahrávali roh. Žalud jej rozehrál na Kočího, ten se s míčem dostal až k brankové čáře a přes Vodeckého stačil odcentrovat. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Hlavík a doklepl míč do sítě.

ZÁZNAM UTKÁNÍ ZDE

Vyrovnání měl na kopačce v 66. minutě Vodecký. Toho našel v šestnáctce Dvořák, Vodecký se stačil s míčem otočit, ale zamířil o několik centimetrů mimo branku. V 69. minutě chyboval domácí brankář Krystyník, který výkopem poslal míč přímo na Kočího, ten jej hned posunul volnému Kopalovi a Krystyník svou chybu napravil. Kopal jej neprostřelil.

V 71. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Netušil a za tři minuty musel Krystyník likvidovat střelu Hlavíka z úhlu. Vyrovnání se domácí dočkali šest minut před koncem. Mašlej sice po přihrávce Dvořáka netrefil míč ideálně, ale ten přece jen skončil v síti. V závěru domácí bojovali o vítězství. Proti byl brankář Tempa Kuchař. Ten nejdříve vychytal Pleyera a vzápětí i Mašleje. Zápas tak skončil remízou 2:2.

Hodnocení trenérů:
Petr Kostelník (Radotín):
Bylo to o šancích, těch jsme měli hodně, proměnili jen dvě. Od začátku bylo jasné, že to nebude jednoduché. Tempo nás zatlačilo, připravilo si šance, ale tu první jsme proměnili my. Pak přišlo několik chyb při standardní situaci a hosté vyrovnali. Naštěstí to samé se podařilo nám v závěru zápasu. Takže bod beru. Leží na nás deka, čím dřív ji odhodíme, tím dřív se z toho dostaneme. To co v minulé sezoně fungovalo automaticky, teď nevychází. Klukům dnes nemám co vytknout.

Libor Koller (Tempo): Zápas se musel líbit. Hra měla svoji kvalitu, padly čtyři góly. Mrzí mně první poločas, to jsme měli vést o dva - tři góly. Šancí jsme na to měli dost. Necháme si dát gól z první šance domácích, naštěstí jsme rychle vyrovnali. Po přestávce jsme se dostali do vedení, které jsme bohužel neudrželi. V závěru nás domácí přimáčkli a vyrovnali. V dalších šancích nás podržel brankář Kuchař.

Nejlepší hráč Radotína: Tomáš Sluka.
Nejlepší hráč Tempa: Martin Hlavík.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: David Bereš (Radotín).

Zápasy:

SC Olympia Radotín - FC Tempo Praha 2:2 (1:1) Video ze zápasu