FC Tempo Praha

Muži A: Vynikající první poločas

20.5.2012 23:00   www.fotbalpraha.cz  

Tempo zvítězilo nad týmem ze Střížkova a vzdálilo se sestupovým příčkám.

V posledních sedmi zápasech domácí Tempo jen pětkrát remizovalo a tříbodový systém jej zatlačil na pět bodů od pásma sestupu. Vítězství tak Tempo potřebovalo jako sůl. A povedlo se. Nutno uznat, že po velmi dobrém výkonu, zejména v prvním poločase, kdy si domácí vybudovali tříbrankový náskok. Po přestávce pak hostům víc jak jeden gól nepovolili. A tři body zůstaly na Lhotce.

Úvodní čtvrthodinka byla oboustranně opatrná. K vidění bylo plno nepřesných přihrávek, a šance tak nepřicházely. Pak ale udeřili domácí. Běžela 17. minuta, kdy Kopal z trestného kopu našel volného Dvořáka a ten hlavou usměrnil míč přesně k zadní tyči - 1:0.

Za šest minut už se domácí radovali. A byl u toho jejich benjamínek Nwogu. Naběhl si na pravou stranu do volného prostoru, postřehl špatné postavení brankáře Chroboka a parádním lobem mu poslal míč do sítě. Za pět minut se opět Nwogu uvolnil, tentokrát na levé straně, ale zamířil podél celé branky mimo.

Pozornost domácího brankáře Bricína vyzkoušel dvěma pokusy Mišák, ale vždy neúspěšně. A tak si opět slovo vzali domácí. Ve 32. minutě si Hlavík všiml opět špatně postaveného Chroboka, ale jeho oblouček na cestě do branky na lajně vykopl vracející se Kvída. Vzápětí Žaludova rána levačkou díky teči prosvištěla nad brankou.

Pět minut před přestávkou nasadil k velkému sólu domácí Kočí. Prolétl obranou Bohemians, ale zamířil jen do nohy brankáře Chroboka. V poslední minutě první půle přišla třetí branka domácích. Kasal utekl po pravé straně a jeho prudký centr doslova trefil hlavu Kopala a od ní míč obloučkem přeplachtil Choboka a na zadní tyči zapadl do sítě.

ZÁZNAM UTKÁNÍ ZDE

Domácí začali dobře i druhý poločas. Ve 48. minutě vypálil Nwogu a Chrobok konečky prstů vytěsnil míč na roh. Hosté kontrovali akcí Sopa, po které pálil mimo Ramba. V 62. minutě obral Nwogu o míč Kováře, ale v rozhodující chvíli, kdy napřáhl ke střele, podklouzl a bylo po šanci.

Za minutu měli hosté výhodu přímého kopu. Mráz z levé strany poslal míč na střed hřiště Pařízkovi. Ten si jej kousek potáhl a technickou střelou  poslal míč přesně k tyči. Bricín plachtil vzduchem marně.

V 74. minutě se domácí Hurka protáhl středem hřiště, postřehl chybné vyběhnutí Chroboka, ale jeho oblouček přes golmana hostů skončil mimo branku. Když na druhé straně přestřelil v dobré pozici Hájek a Kopal hlavou mířil nad branku, skončil zápas zaslouženým vítězstvím domácích 3:1.

Hodnocení trenérů:
Libor Koller (Tempo):
I v minulých zápasech jsme hráli dobře, ale nedokázali výkon proměnit ve vítězství. Jsem rád, že se to dneska povedlo, navíc na domácím hřišti. Výborný byl zejména první poločas, kdy jsme dokázali dát tři góly a zápas prakticky rozhodnout. Soupeře jsme prakticky k ničemu vážnějšímu nepustili.
Ladislav Kurucz (Bohemians Praha B): Dneska to byl náš nejhorší výkon na jaře. Domácí nás od začátku přehrávali a vyhráli naprosto zaslouženě. Nedokázali jsme si ani připravit nějaké šance.

Nejlepší hráč Tempa: Jan Kočí.
Nejlepší hráč Bohemians B: Jakub Hájek.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Christ Nwogu (Tempo).



Zápasy:

FC Tempo Praha - Střížkov B 3:1 (3:0) Video ze zápasu