FC Tempo Praha

Muži A: Zbytečná prohra na Uhelkách

27.5.2012 14:53   www.fotbalpraha.cz  

Tempo hrálo fotbal, domácí jen bránili, ale dali jednu branku, a tak brali tři body.

Třetí výhra v řadě = definitivní jistota záchrany pro fotbalisty Uhelných skladů. Ti v sobotu dopoledne na svém stadionu porazili Tempo 1:0 díky gólu Šindeláře z prvního poločasu. Většinu zápasu to ale vypadalo, jakoby doma hrálo Tempo: Uhelné sklady čekaly na své polovině a využily každou šanci k brejku, kdy míče hledaly osamoceného "sprintera" Zilvara na hrotu.

Tempo bylo od začátku aktivnější a první velkou šanci si vypracovalo za deset minut. Po centru Kopala hlavičkoval z úhlu Nwogu, ale brankář Jeřábek dokázal zasáhnout. Odražený míč ještě vrátil před branku Boháč, jenže Hlavík v ideální pozici na středu malého vápna tísněn obráncem promáchnul.

Domácí přetavili hned svůj první střelecký pokus mezi tyče v gól: Šindelář pálil křížem z pravé strany a míč poslal ideálně po zemi kolem brankáře Kuchaře. Tenhle moment ještě zvýraznil taktiku Uhelných skladů, které se nikam nehnaly, nechávaly hrát Tempo a jen čekaly na brejkové situace.

Držení míče vyznělo jasně pro hosty, ale každá ztráta byla velmi nebezpečná. V útoku "Uhlířů" byl neustále nastartovaný expres jménem Zilvar, na něhož mířily všechny dlouhé balony z obrany.

Dokonalý kontr se Uhelným skladům povedl po půlhodině, kdy Zilvar lehce pláchnul Dvořákovi, poslal centr před branku, kde chyběl Vrňákovi jen krok, aby ho pohodlně dopravil do sítě.

K vyrovnání měl chvíli před koncem poločasu blízko Hlavík, ale nedokázal zužitkovat nádherný centr Kadlece. Ve vzduchu byl v souboji s obráncem trochu bázlivý a do míče trknul velmi slabě. Pak ještě pěkně narazil Kočímu, který hezkou akci zakončil střelou těsně nad branku.

ZÁZNAM UTKÁNÍ ZDE

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Kombinace a spousta přihrávek na straně Tempa, jednoduchost u domácích. Velkou parádičku předvedl mladý útočník Tempa Nwogu, který odcentroval efektně za nohou, ale po nebezpečné skrumáži před brankou akce skončila jen rohovým kopem. V 52. minutě vyslal Žalud krásně do obrovské šance Kopala, před nímž stál už jen brankář Jeřábek, jenže špatně zpracoval míč a nedokázal zakončit.

Ani ne za 15 vteřin přišla tutovka na druhé straně. Zilvar se řítil z pravé strany sám na Kuchaře, ale jako zakončení zvolil přehození brankáře, který zůstal stát, a šanci tak pohodlně zlikvidoval. Následovaly střelecké pokusy nad branku, kdy to za domácí dvakrát zkoušel Vinklar z dobré pozice uprostřed vápna, za hosty zase Žalud, který byl po rozehraném přímém kopu cíli nejblíže. Jeho pumelici chybělo málo. Stejně tak Hurkovi v 62. minutě, který chtěl po rohu Kopala hlavičkovat na zadní tyči, ale míč mu spadnul na nos a letěl těsně vedle.

Tempo se neuchýlilo k nakopávání míčů, sympaticky se snažilo dál tvořit a pokračovat ve své hře i za nepříznivého stavu. Narážečka mezi dvojicí Kočí – Kopal skončila střelou doprostřed branky, další pokus Hurky vytěsnil u tyče ven z branky Jeřábek.

Pět minut před koncem se pak jen díval, jak nádherná střela Kopala z dvaceti metrů míjí jeho pravou tyč. Gólu se Tempo nedočkalo a ještě tak bude muset definitivně stvrdit svou záchranu, i když šance, že by spadlo mezi tři nejhorší celky přeboru, je už jen teoretická: tři kola před koncem má sedmibodový náskok na Kunratice.

Hodnocení trenérů:
Karel Šídlo (Uhelné sklady):
Jsem hodně spokojený, protože kluci dodrželi to, co jsme si řekli v kabině. Byl to z naší strany po dlouhé době velmi dobře takticky zvládnutý zápas. Přesně jsme věděli, co chceme hrát, což kluci splnili a já jim děkuju. Byli jsme na Tempo výborně připravení, oni uvolňují prostory pro křídla, mají ve svém středu dva velmi dobře technicky vybavené fotbalisty Kočího s Kopalem, proto jsme hráli na pět záložníků, abychom vyztužili střed. Fyzicky nejsou kluci na výši, ale takticky to bylo v pořádku. Tyhle tři body nám dávají obrovský klid.

Libor Koller (Tempo): Domácí dali jeden gól, my žádný, což je jen naše ostuda. Při vší úctě k soupeři - předvedl špatný výkon. Náš byl ale horší v tom, že jsme se nedostali k tomu, abychom pořádně zakončili. Uhelky vstřelily rychle gól, pak už jen posílaly dlouhé míče na Zilvara, což jim vyhovovalo. My jsme se snažili hrát fotbal, ale branku jsme prostě nedali. V útoku jsme se určitě měli prosadit, proti takovému soupeři, který dnes podle mě neměl kvalitu na přebor, to mělo v tomhle směru vypadat jinak.

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Daniel Dvořák
Nejlepší hráč Tempa: Jiří Žalud
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Lukáš Zilvar (Uhelné sklady)

Zápasy:

SK Uhelné sklady Praha - FC Tempo Praha 1:0 (1:0) Video ze zápasu