FC Tempo Praha

St.přípravka A: Hodnocení sezony 2011/12

11.7.2012 22:14  

Nerozlišuji hodné a zlobivé hráče. Rozlišuji hráče, kteří chtějí a nechtějí, říká trenér Jiří Janeček.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Mezi našimi hlavními cíly sezóny bylo hrát fotbal a bavit se jím.

Jak se je podařilo naplnit?
Cíl jsme splnili. Bavili jsme se hraním fotbalu.

Jak vidíte perspektivu vašeho týmu v příští sezóně i v delší budoucnosti?
Kluci, kteří tvoří tento tým, mají dvě věci společné. Všichni hráči bydlí v blízkosti svého klubu a všichni milují fotbal. Budoucnost nikdo nezná, ale předpoklad tento tým má velký.

Čím váš tým převyšoval soupeře?
Hráli jsme nejkvalitnější přípravkovou soutěž v Praze, kde spousta týmů byla stejně dobrých. Z naší strany bych chtěl vypíchnout týmovost, která je vždy velmi důležitá.

Ve které činnosti naopak byli soupeři vesměs lepší?
Nebyla jedna činnost, schopnost nebo vlastnost, ve které by soupeři byli vždy lepší. V některých zápasech to byla střelecká muška, v jiných pohyb bez míče. Občas to byla i vůle některých hráčů při ztrátě míče ho vybojovat zpátky.

Jaké je vaše trenérské krédo?
Když něco dělám, tak to dělám pořádně a vždycky při tom musí být sranda.

Máte rád "zlobivé" hráče?
Nerozlišuji hodné a zlobivé hráče. Rozlišuji hráče, kteří chtějí a ty co nechtějí. Potom je to už pouze na trenérovi, jak si hráče zkrotí.

Inspiroval jste se něčím z ME v Polsku a na Ukrajině do zápasů či tréninků vašeho týmu?
Byl to krásný turnaj, na kterém byla vidět spousta fotbalových lahůdek. Mezi nejlepší kuchaře dle mého určitě patřily týmy Španělska, Portugalska, Ukrajiny či Itálie. Tyto týmy předváděly fotbalovou parádu (vše vykombinovaly bez nakopnutých míčů), i když se v daný moment dostaly pod tlak. To bych chtěl jako trenér převést i na moje hráče. Líbilo se mi také chování polských fanoušků k českému národnímu týmu. Tento sportovní duch budiž všem inspirací.

Prosíme nějakou veselou historku ze sezóny...
Veselé příhody se dějí na každém tréninku. Vybrat jednu je těžké, ať už jak jsme měli dresy s Bejčkem, jak si Hudy natrhl trenky, jak trenér zaspal, nebo když jsme si zahráli zápas proti extraligovým rozhodčím…

Něco na závěr...
Na závěr se sluší poděkovat všem, co se podílejí na fotbalovém dění na Tempu. Vedení Tempa, rodičům, hráčům, realizačnímu týmu.

Osoby:

Jiří Janeček