FC Tempo Praha

Respekt - film pro rodiče a trenéry

30.9.2010 11:22   Libor Koubek  

Na Tempu se bude natáčet film "RESPEKT - průvodce pro rodiče a trenéry" za účasti Ivana Haška, Vladimíra Šmicra, herce Davida Novotného a naší starší přípravky A.

Točit se bude ve dnech 5. až 7. října v dopoledních hodinách.

Hlavními aktéry budou zlobivý trenér - Petr Kamitz (trenér FC Tempo Praha, ročník 00) a zlobivý rodič – David Novotný (v současnosti k vidění v seriálu Okresní přebor z fotbalového prostředí) a také někteří hráči starší přípravky A FC Tempo Praha. 

Na filmu se po dohledem Antonína Plachého (Oddělení vzdělávání trenérů ČMFS a trenér FC Tempo Praha ročníku 2005) budou přímo na Tempu podílet také další odborníci (trenér Luděk Procházka, psycholog Jiřá Halda, úvodním slovem předseda ČMFS Ivan Hašek a také manažer národního týmu Vladimír Šmicer).

Úvodní slovo Ivana Haška:

Zdravím Vás a chci říci pár slov o obrovském významu práce s nejmenšími hráči. My všichni, kdo máme děti, víme jak těžké je správně volit slova a stačí i gesto, aby dítě poznalo, že je jeho táta naštvaný. Takové chování ruší děti od hry, zhoršuje jejich soustředění a to vůbec nemluvím o nadávání rozhodčímu, hráčům soupeře a nebo snad dokonce skutečné násilnosti dospělých na fotbale dětí. Děti jsou z toho zmatené a může to ovlivnit celou jejich budoucnost. A to nejen fotbalovou. Vždyť děti učíme skrze fotbal také žít ve společnosti, k čemuž patří úcta k druhým lidem a úcta k pravidlům. Neukazujme jim tedy to horší v nás, oni se to od nás učí.

Máme také málo trenérů u dětí a mládeže a málo rozhodčích. Nemůžeme se však divit, že je málo lidí ochotno nastavovat svou kůži nedůvěře či nadávkám. Zkusme být naopak nápomocni trenérům a rozhodčím, a spolupracujme tak na výchově našich vlastních dětí. Zkuste být trenéry či rozhodčími pro své děti. Podívejte se na následující film, který ukazuje i v mírné nadsázce, co je možné vidět na fotbalových hřištích při utkáních dětí. Není to příjemné pokoukání, ale ruka na srdce všech, kteří se v tom byť je trochu poznají. Děti hrají fotbal pro radost a z té radosti pak mohou vyrůst i vrcholné výkony. Pojďme jim v tom pomáhat… a učit je respektu!

Osoby:

Antonín Plachý