FC Tempo Praha

St.dorost: Vydřená výhra na Zličíně

4.9.2012 15:28   Dušan Jantol  

Ke třem bodům pomohly i nové posily.

Druhé soutěžní utkání jsme odehráli na Zličíně, kde jsme se chtěli pokusit odčinit zbytečnou domácí prohru s Hájemi. To se nám po tuhém boji, za účasti posil v podobě bratří Geisslerů a Davida Horna, povedlo.

Už v osmé minutě David Horn zamotal domácím zadákům hlavu a po faulu na hranici pokutového území se k balonu postavil Patrik Geissler. Jeho pěkná střela skončila v síti a vedli jsme 0:1. Jenomže domácí byli velmi nepříjemným soupeřem. Nedali nám dýchat a po dvaceti minutách, kdy jsme předváděli celkem slušnou hru, přebrali otěže hry. Stále více se dostávali před naši branku, k čemuž přispělo i několik osobních chyb, zejména po pravé straně, kde za Davida Jantola hasil problémy Venca Kalina.

Ve 29.min. jsme udělali chybu ve středu obrany při přebírání hráčů, odražený balón se dostal k volnému hráči domácího Zličína, a ten ho z hranice velkého vápna trefil úžasně do pravého horního rohu naší branky. David Švejda neměl prostě šanci - 1:1. Ale postaral se potom svými zákroky v dalším průběhu hry o úspěšný výsledek.
Do šaten se odcházelo tedy za stavu 1:1.

Po přestávce se začínalo znova a začalo se pěkně jiskřit. Domácí evidentně přidali na důrazu v osobních soubojích a z toho plynuly také fauly, které byly odměněny žlutými kartami. V 50.min. se domácím podařilo vstřelit druhou branku a rázem se karta začala obracet. Domácí byli na koni, ale my jsme se trpělivou hrou snažili opět vyrovnat. Šance jsme si dokázali vyrobit, ale koncovka stále nebyla stoprocentní. V 68.min. dostal David Jantol do běhu odražený balón od Tomáše Geisslera, který pěkně odcentroval a ten skončil v zadním rohu branky Zličína - 2:2. Teď jsme to zase byli my, kdo tahal za delší konec. Domácími viditelně gól zacloumal, ale snažili se i za cenu zbytečných faulů tlačit dopředu.

Přišla 82.minuta, kdy Radek Geisler našel ve vápně Ondru Stejskala, ten si šikovně balón pokryl a po následném faulu se kopala penalta, kterou sám proměnil - 2:3. V posledních minutách utkání jsme ještě v samém závěru mohli přidat gól po několika závarech před brankou domácích, ten nám ale nebyl souzen.

Přesto můžeme být spokojeni s výsledkem, horší to bylo s některými individuálními výkony. Ale věřím, že sestava za pochodu vykrystalizuje a budeme se časem více zlepšovat. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za snahu, bojovnost a nasazení, se kterou vstoupili do tohoto zápasu.

Zápasy:

FC Zličín - FC Tempo Praha 2:3 (1:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:25)