FC Tempo Praha

Ml.přípravka A1: Pochvala na obou hřištích

26.9.2012 13:35   Michal Zemjánek   Václav Šalanský  

Tempo přestřílelo Motorlet 25:19.

V krásném nedělním dopoledni 23. září 2012 jsme na domácí půdě přivítali hosty z Motorletu. Jedná se o velice kvalitního soupeře, který disponuje šikovnými fotbalisty a zápasy jsou s tímto soupeřem vždy velice vyrovnané. Sestava našeho týmu: Roman Dosty, Filda Vlčák, Martin Menďas, Vašek Koudelka Šála, Kuba Kráťa, Ondra Tuky.

Zápas pro nás začal velikánkou sprchou, kdy jsme během velmi krátké doby inkasovali dva góly. Musím ale před naším týmem smeknout klobouk, že se z toho kluci nepoložili a stále hráli velmi pěkný fotbal. Je pravda, že jsme v první třetině neměli vůbec střeleckou mušku a lítalo nám to těsně vedle, do břeven a do tyčí a gól jsme do sítě nedotlačili a z naší jsme ho šestkrát vyndavali. O přestávce jsme si sedli pěkně dokola, kluky jsem upozornil na pár chyb, ale zároveň jsem je pochválil za přístup a obrovskou bojovnost a řekli jsme si, že první třetinu vymažeme z hlavy a zápas pro nás začne druhou třetinou.

Musím přiznat, že to, co kluci začali předvádět ve druhé třetině, s tím jsem tolik nepočítal. Kluci makali, jezdili po zadku, hráli krásný fotbal plný přihrávek a nádherných akcí a hlavně - začalo nám to padat do sítě soupeře. Je fakt krásné koukat na to, jak kluci makají, útočníci se perfektně vracejí, obránci jezdí po lajnách a pod sebe krásně vracejí balony k brance, kde je útočníci doklepávají do skoro odkryté branky. Musím přiznat, že v takovém zápase nemusíte klukům radit co a jak, ale jenom je hlasitě podpořit, zatleskat akcím a jenom trochu hecnout v soubojích.

Ve třetí třetině jsme se utkali s motorleťákama z vedlejšího hřiště. Naši kluci se tajně někde museli občerstvit nějakým pořádným energeťákem a lžičkou syrového masa, protože na soupeře vlétli takovým způsobem, že v některých chvílích soupeř nevěděl, kde mu hlava stojí a valil se na ně jeden útok za druhým. Kluci se zřejmě i přezuli, protože ve třetí třetině to byl doslova gólový koncert a to co se nám úplně nevedlo v první a částečně ve druhé třetině, tj. gólové zakončení, tak ve třetí třetině to byl pravý opak. Spadlo nám do brány snad úplně všechno, co přešlo půlku hřiště.

Klukům bych chtěl moc poděkovat za předvedený výkon, hru a nasazení a pevně doufám, že od vás od rodičů to uslyší také, protože ne všechny zápasy dopadnou takto, ale myslím si, že by kluci měli občas slyšet pochvalu.

Na druhém hřišti naskočila tato sestava: Fanda Hájek, Jakub Novosad, Martin Lískovec, Vojta Lenert, Patrik Lux, Pavel Skalník, Toník Neumann.

Před zápasem jsem měl obavu, jestli kluci nebudou po sobotním celodenním turnaji v Neratovicích moc utahaní a zatuhlí, takže jsme se lehce rozcvičili a řekli pár slov k zápasu o tom, co by se dalo oproti sobotě zlepšit. Potom jsme šli na plac a bylo vidět, že si kluci vzali naše slova k srdci, začali bojovat o každý balón jako by byl poslední, nevynechávali žádný souboj, neuhnuli v obraně a začalo se jim to vyplácet v podobě nastřílených branek do soupeřovy sítě. Postupem času jsme se dostali ve dvou třetinách do vedení, jenže třetiny jsou tři a po výměně mužstev Motorletu jsme se dostali pod větší tlak soupeře a začali jsme dělat zbytečné chyby, které soupeř trestal.

Příště se musíme více uklidnit a podívat se po celém hřišti, jestli by určité situace nešly řešit lépe. Musím říci, že zápas to byl velmi pěkný a kluky za předvedený výkon moc pochválit.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Motorlet Praha 25:19