FC Tempo Praha

St.žáci A: Hledal se fotbal

26.9.2012 23:27   Dominik Kadlec  

Tempo sice vyhrálo na Střížkově 4:1, ale trenéři měli ke spokojenosti hodně daleko.

V neděli jsme vyjeli poprvé v sezoně ven a to na Střížkov, kluci si poctivě zabalili svojí výbavu do tašek, bohužel pohyb a s ním související fotbalový projev si zabalili až na dno. Areálem zněla předělávka hitu od Mandrage: Hledá se fotbal, krásný a přesný, může být i nebezpečný. Nutno říci, že tenhle hit k zápasu sednul jako zadek na hrnec. Domácí totiž nepředvedli prakticky nic a my kromě 10 minut druhé půle taky ne. Rozdílným faktorem, který tak rozhodl o našem úspěchu, byla individuální kvalita jednotlivců, která byla na naší straně. Ale teď už pojďme k nějakým faktům.

Od začátku jsme měli v zápase herní převahu, kterou se nám ale nepodařilo golově vyjádřit. Pak se konečně prosadil Hoang, který zúročil přihrávku do vápna. Většinou jsme se snažili prosadit individuálními akcemi, kombinace se nám nedařila a přizpůsobili jsem se hře domácích. Po pauze, kterou si vyžádal rozhodčí asi 10 minut před půli, neboť ho tížil oběd, jsme se dostali pod tlak, který jsme naštěstí ustáli jen s nastřeleným břevnem.

Do druhé půle jsme nastoupili jako z jiného zápasu, dali jsme dva rychlé goly po jednoduchýh akcích, konkrétně Adámek a Stankovič. Potom jsme 10 minut soupeři nepujčovali balon, dobře jsme ho drželi. Jenže pak jsme se vrátili do hry půle první a hra se srovnala. Soupeř především nakopával na svého šikovného kapitána, který také snížil 1:3. Poslední slovo si vzal Adámek, když se uvolnil na vápně a dloubákem, který kdyby se neodrazil od mraku, tak nyní obíhá kolem Země, přehodil brankáře.

Dnes jsem postrádal zaujetí pro hru, pohyb, všechno nám trvalo hodně dlouho, přihrávky přicházely pozdě a ještě k tomu nepřesné, v okolí soupeřova vápna jsme naopak zase vše řešili přiliš hekticky a komplikovaně. Pozitivní ale je, že jsme byli lepší individualně téměr na každém postu a díky tomu jsme zápas vyhráli.

Příští neděli se utkáme doma v neděli ve 12 hodin s Loko Vltavín, který patří k favoritům naší soutěže. Nutno říct, že dnešní výkon by na ně určitě nestačil, ale my víme, že umíme lépe!

Zápasy:

Střížkov - FC Tempo Praha 1:4 (0:1)