FC Tempo Praha

Muži B: Na Šeberov s Mercedesem

24.10.2012 13:18   Jiří Valášek  

Ten, kdo se vypravil v sychravé nedělní odpoledne na fotbal do Šeberovské arény, rozhodně dobře neudělal.

Tak nějak jsem předpokládal, že komentář tentokrát zbude na mě a zároveň, že předvedená hra nebude mít s fotbalem nic společného a tudíž nebude o čem psát. Zaměřil jsem se tedy od začátku na fotbalové NEdovednosti jednotlivců. Všechny hráče bych určitě sledovat nezvládl, takže jsem se rozhodl vybrat jen jednoho.

Zde bych se vrátil k minulému domácímu zápasu s Třeboradicemi, který jsme prohráli 2:4. Naše lavička (ve složení, Nechvíla V., Prokop D, Morávek D., Holko M.) byla po celý zápas ve výborné náladě, a tak o vtipné hlášky nebyla nouze. Jednu "jak chce Benfika tenhle závod vyhrát, když si svůj nejlepší Mercedes nechala v garáži?", kterou pronesl Dan Morávek, jsem si zapamatoval. Dnes tedy nemohla volba padnout na nikoho jiného, než na Dana "Mercedes" Morávka.

Pro případné zájemce o tento vůz uvádím dostupné technické parametry:
rok výroby: 1984
země původu: ČR
výška: 170 cm
hmotnost: 90 kg
počet rychlostí: 1
zrychlení: žádné
výbava: VŠE, 2x Ing.
Servis: FC Tempo Praha
Letní údržba a příprava: tradičně se nezúčastnil
Pravidelné týdenní podzimní prohlídky: zúčastňuje se sporadicky, < 30%

Tentokrát jsme ho totiž museli vytáhnout z garáže už od začátku zápasu, jelikož se náš vozový park před zápasem značně zúžil. V garáži tak zůstal jen dorostenec Vojtěch Rejmíš, kterého v průběhu prvního poločasu doplnil ještě Marek Benda. Naštěstí pro nás se do závodu a do garáže ani tentokrát nevešel další historický automobilový klenot Jirka Lamborghini Nechvíla – samozvaný nejlepší hráč Tempa všech dob. Podařilo se mi zjistit, že se rozhodl konečně udělat něco pro fotbal a skončil se svojí kariérou, kterou vzhledem k jeho docházce a výkonům nelze nazvat aktivní. Jak to vypadá, našel si jiný sport a v těžkých začátcích mu pomáhá jeho bratr (viz foto), který je zároveň trenérem Benfiky. To byl také hlavní důvod, proč dnes trenér na venkovní zápas tradičně nedorazil. S tím jsme si však hravě poradili a po vzoru A mužstva z předešlého dne jsme přepli na tzv. Autocoaching, a to již od začátku zápasu.

Nyní se již přesuňme na závodní okruh...

3. minuta - Mercedes hází aut, míč mu však při hodu vyklouzne z rukou, míří tedy vysoko do vzduchu a dopadá dva metry před Mercedes. Martin Ebu Vrzal v záchvatu smíchu míč odkopává do bezpečí.

25. minuta - na Mercedes míří odkopnutý balón od soupeře a jelikož deset metrů od něj nikdo není, tak se rozhodne míč zpracovat pro sebe. Prvním dotekem míč zpracuje tak geniálně, že druhý dotek směřuje na soupeřovu nohu, aby včas zastavil hrozící brejk.

33. minuta - Mercedes se pomalu rozjede s míčem až na půlící čáru, rozhodne se přihrát, ale z nějakého důvodu selže řídící elektronika a levou nohou si míč ukopne dřív než stačí pravou nohou přihrát.

39. minuta - Mercedes se nějakým záhadným způsobem ocitne v soupeřově pokutovém území a žádá si přihrávku od spoluhráče. Ten však s vědomím, kdo se mu nabízí, raději zakončuje akci sám.

48. minuta - Mercedes se nechává soupeřovým vozem odstavit na vedlejší dráhu a do hry nemá šanci zasáhnout. Marně máchá rukama nad hlavou a dožaduje u sudího faulu.

52. minuta - Mercedes špatně odhadne vysoký balón ve vlastním vápně a hlavou tak připravuje soupeři gólovou šanci, ten naštěstí pro nás míří nad branku.

59. minuta - Mercedes se snaží vysokým odkopem na půlce hřiště přisvítit, i když umělé osvětlení je v provozu již od první půle.

67. minuta - Mercedes je zaparkovaný ve vlastním pokutovém území a soupeř se ho snaží rozhýbat. Mercedes se však ani nehne a soupeřova hráče příkladně vystojí a ten se o něj doslova rozbije.

72. minuta - Mercedes posílá časovanou přihrávku na Bariho, ale ten jí zachytí až v poli za hřištěm.

75. minuta - Mercedes se rozhodne jít do smyku (skluzu), je tam však asi o minutu pozděj, a nezásáhne tak ani míč a ani soupeře.

87. minuta – Mercedes správně přečte soupeřovu rozehrávku, ale nepochopitelně přihrává přímo na nohu rozběhnutého soupeře, kterého tím posílá do brejku. Jeho přihrávka směřuje na osamoceného spoluhráče na malém vápně. Míč naštěstí posílá protihráč mimo branku.

89. minuta – Mercedes postupuje s míčem a na půli hřiště, tentokrát volí jednoduchou přihrávku do strany na volného Bariho, Bari přihrává Markovi a ten dlouhým pasem přenáší hru do soupeřovy otevřené obrany, kam nabíhá Vojta. Jeho tvrdá střela míří přímo na brankáře, ten míč jen vyráží před sebe a dorážku Vojty usměrňuje hlavou do sítě Kuba.

Co napsat závěrem? Ten, kdo se vypravil v sychravé nedělní odpoledne na fotbal do Šeberovské arény, rozhodně dobře neudělal. Předvedená hra diváka nijak nepotěšila, jelikož se na obou stranách hřiště pohybovalo až příliš mnoho Mercedesů. Vše vystihl svojí poznámkou Vity z lavičky po té, co vystřídal a již patnáct minut dění na hřišti jen sledoval "Ty vole, na to se nedá koukat."
 
Naštěstí pro nás se však do tabulky nepočítá předvedená hra, ale body, a ty se po dnešním zápase stěhují na Tempo.

P.S.: ... i Mercedes je nutné udržovat v dobrém technickém stavu, jinak od něj nečekejte zázraky:-)

Zápasy:

AFK Olympia Šeberov - FC Tempo Praha B 0:1 (0:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:2)