FC Tempo Praha

St.žáci A: Fotbalový bůh nebyl přítomen

3.11.2012 12:46   Dominik Kadlec  

Bohužel některé týmy stále nepochopily, že vyhrávat za cenu dlouhých nákopů se do budoucna nemůže vyplatit.

Dohrávka na ČAFCe vyprodukovala pro nás špatný výsledek, kdy jsme prohráli brankou z poslední minuty. Tým ČAFC svou taktikou bum-prásk docílil první branky z rohu, druhé po výkopu od brankáře a třetí ze hry po naší ztrátě balonu. To, že se všem třem golům dalo zabránit, je nadmíru jasné, ale holt chyby se stávají. Za nás skoroval dvakrát Stanky, nejprve když si nevšímal ležícího Radima a rozhodčí mu ponechal výhodu, a tak Stanky využil situaci, po rychlé kombinaci dopředu unikl obráncům a chladnokrevně zakončil. Druhý gol, který nás dostal do vedení 2:1, vsítil po chybě domácího brankáře, kterého obral o balon. Tím bych ukončil pasáž k velice emotivnímu utkání a teď si vyleju srdíčko jako subjektivní a v emocích píšící trenér, kterého určitě na ČAFC nebudou mít rádi.

Dovolte mi tedy na úvod reagovat na větu čafáckého trenéra: "Bůh existuje". Nebudu se pouštět do bádání, zda-li je to pravda či ne, protože tato otázka již byla předmětem několikaletých diskusí a my ji zde jistě nevyřešíme. Zkrátka ve středověku lidé věřili, že existuje a nyní žijeme v době, ve které pomalu začíná být více nevěřících než věřících. Já si ale troufnu tvrdit to, že pokud nějáký fotbalový bůh existuje, tak na ČAFC určitě nebyl přítomen.

Když nás minulý týden Aritma zaslouženě přehrála, tak dneska nás soupeř ukopal, pokud jsem si myslel, že se takovýhle fotbal hraje snad už jen někde v Mongolsku (možná někdy v naší repre), tak jsem se spletl, hraje ho také tým starších žáků ČAFC Praha. Tím nejsem proti jejich hráčům, protože hráči hrají to, co umí a umí to, co je trenér naučil, takže pokud se mi nelíbí jak ČAFCa hraje, tak se mi zřejmě nelíbí jejich trenér. A to vám řeknu na rovinu, že se mi nelíbí. Tady je jednoznačně výsledek na prvním místě a nebo je to pouze otázka vkusu, ale pokud nahlédnu do svých statistik, tak vidím v kolonce rozehrávka od branky po zemi na spoluhráče VELKOU 0. To samé  číslo, tedy 0, vidím v kolonce rozehrávka faulů či čehokoliv po celém hřišti, za to v kolonce nakopnutých míčů na svého kapitána vidím číslo vysoce dvojciferné. Autové vhazování = opět dlouhý aut do vápna, když k tomu přičteme výškovou převahu soupeře, asi je nám jasné, že každá tahle situace smrděla. Zkrátka ČAFCa vsadila na nákopy na svého kapitána, který si dokázal poradit s míčem a jako bonus měl proti našim obráncům pár centimetrů a kil navíc. Abych řekl pravdu, už mě tyhle týmy, které hrají 80% vzduchem a 20% po zemi, a to ještě z těch 20% jde polovina po zemi jen proto,že se nepovedl nákop, začínají vadit. Vždyť co to je za fotbal, vsadím se, že tihle lidé, co to svoje hráče učí, jsou první, co při zápase reprezentace nadávají, že si neuměj přihrát po zemi, že to všechno nakopávaj, ale potom jdou trénovat mladý kluky a učej je to nakopávat....A to se ani nebudu bavit o tom, když nám nadávají, že dá Stanky gol, když leží na hřišti náš hráč..jednak jsme měli balon my po celou dobu a ležel náš hráč, takže jsme byli ještě v početní nevýhodě, a tak se snad sami můžou rozhodnout kluci, jestli balon zakopnou nebo ne, rozhodčí výhodu ponechal, tak proč toho nevyužít. Samozřejmě soupeři by se líbilo hru přerušit, vrátit se na vlastní půlku, zformovat svojí armádu nakopáváčů a připravit se na další nákop. Ovšem byla by to pro nás výhoda? A neměl by mít po faulu výhodu spíš ten tým, co byl faulován? Já bych řekl že měl...

Za dnešní zápas nemůžu klukům co se týče bojovnosti, nasazení a přístupu nic vytknout, snad mě jen mrzí, že jsme ve druhé půli nedokázali udržet balon u soupeřovy branky a dotáhnout některou z akcí, ovšem zase pokud srovnám zápas se zápasem např. na Střešovicích, byl tam posun ve snaze hrát po zemi kombinačně s balonem, což je to, o co se ted snažíme i na úkor toho, že např. kdybychom před dnešním třetím golem míč odkopli co nejdál, tak jsme remizovali. Ovšem jsme teprve žáci a stále se učíme a na chyby ještě několikrát doplatíme, hlavně to nesmíme vzdát. A ačkoliv jsme teď na ČAFCe prohráli, tak vím a jsem si jist, že příští rok tomu už tak nebude. Už nyní máme v týmu víc šikovných hráčů než soupeř a s postupně se smazávajícími rozdíly ve fyzických parametrech budeme proti nim nabírat jen a jen na síle. Chce to ale také nepolevovat v tréninku, ba naopak oproti poslední době u některých i trochu přidat :-).

Jinak za dnešní výborný výkon musím pochválit Páju Slavíčka, pro kterého už je vlastně fotbal jen občasnou radovánkou  neboť se věnuje atletice a přesto dnes patřil na hřišti k nejlepším.

Nyní nabereme chuť, setřeseme zklamání z dnešního zápasu a v sobotu již od 8:30 poměříme síly s Braníkem a já sám se na zápas těším, protože to bude uplně o něčem jiném než dnes, neboť Braník je jeden z mála týmu v naší soutěži, který se snaží předvádět fotbal.

Zápasy:

FC Tempo Praha - ČAFC Praha 2:3 (1:1)