FC Tempo Praha

Ostrý start v polovině ledna je akorát, tvrdí Koller

18.1.2013 10:11   www.fotbalpraha.cz  

Včera začali přípravu na jaro fotbalisté A týmu mužů.

Trenér Libor Koller neočekává v kádru žádné zásadní změny, nováčky v jedenáctém celku Pražská teplárenská přeboru by měli být jen mladíci, kteří se do A-týmu posunou z dorostu. "Zatím nikdo neodchází, ale ani nepřichází, do jara bychom měli jít s týmem, který končil podzim," říká Koller.

Trénovat začínáte od 17. ledna, což je později než ostatní kluby. Nejste zastáncem přípravy od počátku nového roku?
Soutěž začíná v půlce března, tohle úplně stačí. Začali jsme v neděli zápasem na turnaji ve Střešovicích, ještě před tím byly dva dobrovolné tréninky, na kterých se sešlo asi dvanáct kluků. Ostrý start v polovině ledna je akorát, tak jsme to dělali i dřív, nebyl důvod to měnit.

Co změny v kádru? Ty se tedy také nechystají?
Všichni zůstávají, z hostování se vrací brankář Varecha, doplní nás dorostenci ročník 1994 a 1995. Nákupy od nás určitě nečekejte, naši dorostenci jsou šikovní, zůstat by měli i bratři Geisslerové, víc neplánujeme. Mladí kluci se u nás chytli dobře, budeme pokračovat v trendu, kdy jim dáváme šanci v přeboru.

Jak vůbec vypadal váš první zápas, v němž jste bez oficiálního tréninku porazili 7:3 Modřany?
Bylo to volné z obou stran. Padlo deset gólů, kluci neměli vyloženě nějaké úkoly. Spíš jsem je nechal, ať si zahrají a zaběhají. A tak to bude i dál. Beru to jako přípravu, herní stránka se bude hodně pilovat, až se budou blížit mistráky, teď na to rozhodně nebudu klást důraz.

Jak bude vypadat vaše příprava?
Taková klasika. Budeme trénovat třikrát, maximálně čtyřikrát v týdnu, plus zápas. Bude tam fitbox, spinning, běhy v terénu, něco na hřišti, jak to bývá. Navíc na Tempu máme malou umělku, na velkém hřišti budeme jen jednou týdně, žádná taktika to teď nebude.

V tabulce máte sedmibodový náskok na sestupovou pozici, na týmy před sebou ztrácíte jen minimálně. Třeba pátá Libuš má k dobru jen šest bodů. Berete to tak, že se vás může týkat boj o záchranu?
Ne, vůbec ne. Na podzim jsme nehráli špatně, jen nám to trochu vázlo v koncovce. Ale o záchraně u nás vůbec není řeč, nemyslím na to. Kluci na přebor mají, hlavní bude dostat je do psychické pohody, abychom dávali aspoň polovinu šancí, které si vypracujeme. Na zakončení se musíme zaměřit. Měli jsme opravdu dost příležitostí v každém zápase, ale shořeli jsme na tom. Třeba poslední zápas podzimu s Uhelkama byl nešťastný. V první půli jsme měli dát čtyři góly, nedali jsme žádný a nakonec jsme prohráli. Chceme se na to víc soustředit.

Jinými slovy se vám nepodařilo nahradit střelce Pavla Kopala, který se před sezonou vrátil do Střešovic?
Rozdělilo se to mezi víc lidí, ale top střelec nám samozřejmě chybí. Mysleli jsme si, že se kanonýrem stane Pavel Niedermeier, ale brzy se zranil, má problémy s kolenem, tak se o góly musí starat víc hráčů. Nejlépe jsou na tom Hlavík, Žalud a Nwogu. Ten když dá polovinu svých šancí, bude mít dva nebo tři góly v zápase. Je to mladý kluk, bude mu teprve 18 let, možná to přijde s věkem, ale hlavně s tréninkem.

Nepřemlouval jste Kopala, aby se vrátil?
Přemlouval jsem ho v létě, aby zůstal, ale chtěl pomoct Střešovicím k postupu do přeboru. Zatím se mu to daří, jsou nahoře, držím mu palce, aby se postupu dočkal. Pak si to můžeme rozdat v přeboru.

Osoby:

Libor Koller