FC Tempo Praha

Ml.žáci A: Divoká remíza s Vršovicemi

12.6.2013 14:50   Roman Mašek  

Tempáci se loučili s malým hřištěm a výbornou jarní částí.

V našem posledním zápase hraném systémem 7+1 na půlku hřiště jsme přivítali mužstvo Unionu Vršovice. S druhým celkem v tabulce jsme chtěli sehrát dobrý a kvalitní zápas, abychom tak zakončili naši účast v přeboru. Do zápasu nastupoval v brance Dominik Holub s drobným zraněním, tak bylo připraveno naše brankářské eso, Tomáš Rožníček, který však normálně nastoupil v poli do hry.

Začátek zápasu byl z naší strany struhující. Již ve 2. minutě se dostal Tomáš Soukal ke střele, kterou brankář hostí vyrazil pouze před sebe. V chumlu hráčů se prosadil Honza Polívka, tento míč získal a pod tělem brankáře nás poslal do rychlého vedení 1:0. To nás nastartovalo, dařilo se nám získávat míče, a dostat tak soupeře pod tlak, který musel použít všech prosředků k zastavení našich útoků. V 8. minutě tak faulem zastavil pronikajícího Dannyho Višvadera, rozhodčí neváhal a zapískal penaltu. K té se postavil Tomáš Mašek, ale jeho střelu brankář vystihl a zabránil tak gólu. (Pozn. zde je vidět, že vítězové krále penalt v tréninku nemusí být neomylní při zápase, ale to si myslím jak Tomáš Mašek, tak i Vojta Soukup budou pamatovat a příště budou více v klidu).

Neproměněná penalta nás spíše ještě více povzbudila, v 10. minutě vybojoval Vojta Krupička ve středu hřiště míč, ideálně ho posunul na rozeběhnutého Tomáše Soukala a ten bez problémů obstřelil vybíhajícího brankáře, stav 2:0. A to nebylo vše, ve 14. minutě vybojoval na levé straně míč Andy Smith, přihrál Honzovi Polívkovi, který ustál několik soubojů a pak chladnokrevně zakončil do prázdné branky, vedení 3:0. Soupeře jsme viditelně zaskočili, navíc jsme ho nepustili do větší příležitosti.

To však vydrželo jen do 23. minuty, kdy jsme zcela nepochopitelně a laxně bránili roh soupeře, míč prošel po zemi celým pokutovým územím a útočník na zadní tyčce neměl problém trefit odkrytou bránu, Vršovice snížily na 3:1. Tato branka změnila obraz hry a my jsme tahali za kratší konec provazu. Ve 25. minutě opět nepozorností ve středu hřiště jsme umožnili rychlý brejk, zakončený střelou k tyčce bezmocného Dominika Holuba, stav 3:2. A to nebyl konec, ve 30. minutě dlouhý výhoz naše obrana včetně Dominika v brance podcenila a útočník soupeře lehce přehodil vybíhajícího Dominika, a srovnal tak stav zápasu na 3:3.

Takto skončil i první poločas, kdy jsme v první polovině byli jednoznačně lepší a ve druhé části jsme darovali soupeři vyrovnání. O přestávce se přihnala bouřka a silný déšť, takže jsme čekali 10 minut navíc, zda se bude moct zápas vůbec dohrát. Po dohodě obou mužstev i rozhodčího jsme za deště začali druhý poločas.

Terén byl daleko těžší, a tak i kombinace na obou stranách byla horší, spíše se bojovalo. Přesto jsme se dostali ve 46. minutě do vedení, když po narážečce ve středu na Honzu Polívku přišel další faul ve vápně a druhá penalta. K té se postavil Vojta Krupička a ranou k tyčce bezpečně skóroval, vedli jsme 4:3. Hra stále byla vyrovnaná a velmi bojovná, soupeř se snažil vyrovnat a my jsme pozorně bránili a naopak využívat jakékoliv chyby k případnému zvýšení náskoku. V 53. minutě došlo k tvrdému souboji Dominika Holuba a soupeřova útočníka, což hůře odnesl Dominik a my jsme museli střídat brankáře. Do branky se na zbytek zápasu postavil Tomáš Rožníček.

Stále jsme drželi těsné vedení, hra se přelévala z jedné strany na druhou, soupeř se snažil střílet na Tomáše ze všech pozic, ale ten byl pozorný. V 65. minutě přišel faul ve větší vzdálenosti od naší branky a na tvrdou a přesnou střelu nestihnut Tomáš Rožníček zareagovat, soupeř srovnal na 4:4. Hned vzápětí stejný hráč vyslal jedovatou střelu na branku a Tomáš Rožníček neuvěřitelným zákrokem chytil. Nakonec jsme měli možnost strhnout vedení na naši stranu my, po přihrávce od Tomáše Soukala se dostal do úniku Tomáš Mašek, ale neprostřelil dobře vybíhajícího golmana hostů, který stihl vyrazit střelu mimo branku.

Konečná remíza 4:4 odpovídala hře, obě mužstva si za předvedenou hru a bojovnost zasloužila získat bod. Myslím, že jsme jaro odehráli velmi dobře, škoda jen několika výpadků, kdy jsme zbytečně ztratili utkání, pak bychom jistě byli i na vyšších příčkách tabulky. Herně udělali kluci velký pokrok, hra má nápad a jsou k vidění nádherné akce na jeden dotek. Nyní se musíme připravit na změnu velikosti hřiště, větší míč a hlavně trochu jiný herní styl "velkého" fotbalu.

Zbývá jen říct: "Hoši, děkujeme!!" za celou sezónu.


 

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 4:4 (3:3)