FC Tempo Praha

Ml.žáci B: Hodnocení sezony 2012/13

3.7.2013 22:25   Jiří Janeček  

Tým si během sezony okusil i žákovskou ligu v dresu Berouna.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Hrát fotbal. Mezi ty dílčí cíle patřilo zlepšení individuálních dovedností a týmové souhry.

Jak se je podařilo naplnit?
Někteří hráči udělali velký výkonnostní posun, což byl důsledek jejich píle a odhodlání. S týmovou hrou jsme mohli být většinu sezony spokojeni.

Jak jste byli spokojeni s "fotbalovostí" herního projevu mužstva?
S fotbalovostí většinou ano. Po celý rok bylo pozitivní, že náš tým se snažil hrát fotbal, který se zakládal na individualitách, ale také na týmovém pojetí hry. I když se nedařilo, kluci se snažili hrát fotbal, bez nakopnutých a bez cíle odehraných míčů.

Jak těžká byla soutěž, v čem byli soupeři lepší a v čem je naopak převyšoval náš tým?
Celý rok jsme hráli I.A třídu mladších žáků proti stejně starým a o rok starším hráčům. V této soutěži nás někteří soupeři předčili ve fyzické vyspělosti a zdatnosti. Až na pět zápasů během sezony jsme herně naše soupeře předčili. Na jaře jsme hráli žákovskou ligu pod hlavičkou ČLU Beroun. V této soutěži bylo pět až šest týmů, které nás dokázaly přehrát v rychlosti a fotbalovosti.

Kde byste chtěli být se svým týmem na konci příští sezóny?
Jelikož jsem u týmu r.2001 už skončil, mohu týmu popřát, aby se snažil nadále o fotbalové pojetí hry. Aby na konci příští sezony mohl trenér balancovat sezonu v žákovské lize se vztyčenou hlavou a úsměvem. U ročníku 2007 je můj cíl jediný. Dát dohromady TÝM hráčů a rodičů, kteří budou rádi chodit na fotbalové akce.

Jak fungovala spolupráce s ročníkově okolními týmy a co by se na ní případně mohlo vylepšit?
Spolupráce fungovala výborně. Hráči ročníku 2000 nám pomáhali, když jsme hráli souběžně i žákovskou ligu, za což jim patří velký dík.

Jak jste spokojeni s účastí a přístupem k tréninkům?
Celková účast na trénincích byla 62% a velmi podobná byla i na letním a zimním soustředění. S tím spokojený nejsem a z nemalé části se to podepsalo na herních výpadcích našeho týmu. Hráči, trenéři i rodiče se nad tímto bodem musí zamyslet.

Nejlepší moment sezóny?
Mezi ty pozitivní momenty určitě během sezony patřila atmosféra v kabině, plná srandiček. Parádní byla i soustředění. Během roku se nám herně povedla spousta zápasů.

Nejhorší moment sezóny?
Když jsme nemohli z důvodů počasí trénovat.

Co Vám osobně přináší trénování?
Pocit naplnění. Radost, když člověk vidí jiskřičky v očích dětí. Když je vidět zlepšení, nějaký posun.

Co Vám to naopak případně bere?
Trénování mi přináší víc, než mi bere.

Chcete-li něco říci závěrem, tak prosím...
Chtěl bych poděkovat za pomoc při trénování Pavlu Javorskému a Zdeňkovi Štípkovi, naší paní vedoucí Míše Heřmánkové za pomoc při organizaci týmu. Díky patří taky hráčům za to, že jsou dobrá parta. Poděkování také patří vedení Tempa za umožnění bezproblémového fungování po celý rok.

Osoby:

Jiří Janeček