FC Tempo Praha

Muži A: Klasická tempácká desetiminutovka

24.7.2013 0:44   www.fotbalpraha.cz  

Trenér Libor Koller hodnotí pohárové vystoupení se Štěchovicemi.

Pár vteřin od velkého překvapení byli o víkendu fotbalisté Tempa: tým, který nečekaně spadl z Pražská teplárenská přeboru do I. A třídy, vedl v 1. kole Poháru České pošty nad třetiligovými Štěchovicemi 2:0 a už se těšil na zápas s ligovou Duklou. V nastaveném čase ale Štěchovice dokázaly vyrovnat, na penalty pak postoupily. "Velká škoda, taková šance zahrát si proti ligovému týmu už se nemusí opakovat," lituje Libor Koller, hrající kouč Tempa.

Jak zápas s odstupem pár dní hodnotíte?
Velká smůla, velké rozčarování. Byli jsme blízko zápasu s ligovým mančaftem, kluci si to určitě za svůj výkon zasloužili. Štěchovice postoupily do třetí ligy, byly na tom herně i fyzicky líp, ale my jsme moc nezaostávali. Přitom jsme ještě ani nezačali přípravu (startuje v úterý 23. 7.). Škoda, že jsme ten náskok neudrželi. Byla to taková klasická tempácká desetiminutovka, která nás provázela v přeboru, teď se zase ukázala. (pousměje se)

Mluvíte o závěrečné desetiminutovce?
Přesně tak. V posledních kolech jsme dostávali hodně gólů v závěru, teď dokonce v nastavení... Měli jsme to udržet, to by pak byla sláva. Ale nemáme se za co stydět, někteří kluci mě výkonem mile překvapili. Se zápasy v poháru jsem spokojený.

Jste docela pohárové mužstvo. Vyhráli jste Teskahor pohár PFS, teď jste v předkole České pošty vyřadili na penalty ambiciózní Jílové a málem přešli přes nováčka třetí ligy.
Nevím, čím to bylo. Jestli si kluci říkali, že se v poháru nemůže nic stát, že jde jen o jeden zápas, žádná tabulka, tak hráli bez nervů. Každopádně jsme v minulé sezoně a teď ve dvou utkáních té nové v pohárech neprohráli, s tím můžeme být spokojení. Kéž bychom to přenesli i do I. A třídy. (usmívá se)

Mluvil jste o tom, že jste ještě nezačali přípravu. Takže jste šli do obou zápasů bez tréninku?
Před Jílovým jsme si dali ve čtvrtek jen lehký fotbálek, před Štěchovicemi byly dva dobrovolné tréninky, kdy jsme taky hráli spíš takové srandamače.

O to víc vás může těšit, jak jste tyhle duely zvládli, ne?
My jsme měli vždycky dobré starty do letních příprav, ale nedokázali jsme to přenášet do soutěže. Oba soupeři byli velice silní a kluci si ověřili, že se s nimi dá hrát. To je pozitivní.

Byl pro vás zápas s Duklou velkou motivací?
My jsme si z toho spíš dělali srandu. Věděli jsme, že Štěchovice daly v týdnu před zápasem s námi pět gólů Louňovicím, které vyhrály středočeský přebor. Šli jsme si spíš zahrát přípravný zápas s hodně těžkým soupeřem a vylouplo se z toho, že jsme byli chvíli od konfrontace s Duklou. Škoda, pro kluky by to byl velký zážitek.

Jak velké to pak bylo zklamání?
Chybělo málo, s tím jsme ani nepočítali, takže tam zklamání bylo, to je jasné. Dokázali jsme se soupeřem běhat, ale projevila se jeho kvalita. Do gólů měly Štěchovice jednu nebo dvě šance, jinak jsme je do ničeho nepustili. S tím jsem byl spokojený.

Podle sestavy jste udrželi kádr z přeboru. Je to tak?
Odešel akorát Prucek do Zličína, jinak všichni zůstávají.

Takže máte ambice vrátit se okamžitě do přeboru?
To říká každý, kdo sestoupí. Udržet se v nějaké soutěži je daleko lehčí než postoupit. Uděláme ale všechno, aby se nám to povedlo, nikomu to ovšem slíbit nemůžu. Jsou tady dva kluci, záložník a útočník, kteří by nám měli pomoct směrem dopředu. Uvidíme, jak bude I. A třída silná.

Budete i nadále hrajícím trenérem?
Na tom se nic nemění, jen už nebudu hrát tak často.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK TJ Štěchovice 2:2 (1:0), pen. 3:4

Osoby:

Libor Koller

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:15)