FC Tempo Praha

St.žáci B: Statečný boj se Sokolovem

29.8.2013 12:34   Jiří Vosecký  

Tempo nakonec po slušném výkonu prohrálo 0:4.

V sobotu jsme přivítali v na svém domácím hřišti tým FK Baník Sokolov. Pro nás to byl ligový debut na domácím hřišti, a nechtěli jsme proto soupeři nic darovat zadarmo. Po úvodním "výprasku" od Teplic jsme chtěli zanechat lepší dojem z předvedené hry a to se nám, myslím, podařilo. Samozřejmě máme spoustu rezerv, na kterých je potřeba vytrvale pracovat, ale je vidět, že se dají hrát vyrovnané zápasy i s ostřílenými ligovými týmy. Pozornost ještě zaslouží to, že hlavním sudím zápasu byla žena.

Zápas začal opět naší alibistickou rozehrávkou, která se dostala až k brankáři Dominikovi, který před dotírajícím útočníkem balón raději odkopnul. Jeho dlouhý odkop na pravé straně z prvního doteku prodloužil za obránce Tomáš Mašek na Vojtu Krupičku (který si ho správně "vyřval") a svedl vítězný souboj s obráncem, poté přihrál do vápna naběhnuvšímu Tomáši Soukalovi, který zakončil z prvního doteku do dobře postaveného brankáře hostí. To ještě běžela první minuta utkání.

V dalších minutách se hra přelévala z jedné strany na druhou. Několika včasnými vyběhnutími výborně zajišťoval dobře hrající stoperskou dvojici Dominik Holub a uklízel tak balony do bezpečné vzdálenosti od naší branky. Naše obrana vystavovala soupeře do jednoho ofsajdového postavení za druhým. Bohužel v osmé minutě naše útočná část nepochopila, že Dominik je schopný svým výkopem překopnout celou půlku hřiště. Bylo to již poněkolikáté v úvodu zápasu a pozdní reakcí na balon se k němu dostávala obrana hostí místo našich ofenzivních hráčů. Balon se dostal až na naši pravou stranu, kde špatná domluva a pozdní posunutí na hráče soupeři umožnilo přečíslení a následný centr do prostor malého vápna, kde by měl balon sebrat brankář, bohužel míč propadnul na zadní tyč, kde nikým neobsazen hráč Baníku neměl problém hlavou skórovat. 

Rozehrávka po inkasované brance byla podobně alibistická jako ta první, a tak jsme soupeři umožnili skoro totožnou situaci, jako před první brankou, tedy autové vhazování a opět se míč dostal až na naše malé vápno. Dominik byl připraven. Následovalo několik šancí soupeře, které dobře chytající Dominik likvidoval. Následovalo několik našich pokusů z dálky, bohužel ani jedna střela nenašla svůj cíl v síti. Během zápasu sudí pustila několik tvrdších soubojů, měli bychom si však pomalu zvykat, že hrajeme ligu a ta je přeci jen rychlejší a důraznější.

Do druhého poločasu se šlo za stavu 0:1 pro hosty. Bohužel hned v úvodu jsme dostali v rozmezí dvou minut dvě branky (40´ a 42´) po individuálních chybách a zápas už bylo těžké obracet. Soupeř přidal ještě jednu branku v 62´ a zápas byl rozhodnut. Naší motivací bylo alespoň vstřelení první ligové branky. Zápas jsme nechtěli vzdát a jen dohrát. Kluci si branku za dnešní zápas zasloužili, bohužel budeme muset čekat dál na její vstřelení. Věřím, že v následujícím utkání s Motorletem se nám to podaří.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Baník Sokolov 0:4 (0:1) Video ze zápasu