FC Tempo Praha

St.dorost: Fotbal zase bavil

29.8.2013 14:48   Jiří Hron  

Tempo zdolalo Fotbalovou akademii ze Střížkova 6:2.

V prvním mistrovském utkání, hraném za uplakaného počasí, nás čekal soupeř se Střížkova, nastupující pod názvem Fotbalová Akademie Praha, na začátek soupeř nelehký. Ovšem náš tým byl "v plný palbě", tedy s Vencou Kalinou, Chrisem a Tri-Gazem (trio Gazů), v šatně se tak sešel, až na pár výjimek, kompletní kádr staršího dorostu.

Utkání nezačalo moc dobře, kdy jsme hned ve třetí minutě inkasovali poté, co hráč soupeře z otočky tak trochu hokejově nakopl míč směrem k bráně a ten zapadnul pod břevno na vzdálenější straně branky. Brzký gól nás ale nezlomil, hráli jsme aktivně, snažili se o neustálý pohyb a brzy se dostavila odměna, když se po závaru v pádu trefil Jirka Hendrich, a zaznamenal tak naší první branku nové sezony. To byla desátá minuta zápasu. Za dalších deset minut kopal přímý kop z hloubi pole Tomáš, ve vápně si na jeho centr nejvýše naskočil brácha Radek a bylo to 2:1. Do pauzy jsme si vytvořili několik nadějných pozic, další zásah jsme ale nepřidali. Soupeř si vytvořil dvě šance, které obě zlikvidoval Martin. Především v situaci, kdy na něj po Vaškově zaváhání šel útočník soupeře sám, nás podržel.

Do druhé půle jsme šli s tím, že soupeři nedovolíme dostat se víc do hry, což je přirozená snaha týmu, kterému se první poločas tolik nedaří. To se povedlo dokonale, po minutě hry se po přihrávce Patrika ve skluzu prosadil Moris. Pak přišlo snížení soupeře, kterému předcházel evidentní faul na brankáře (což potvrdil trenér soupeře i asistent rozhodčího!), ale rozjetou mašinu to zastavit nemohlo. Odpor Střížkova definitivně zlomil Chris, který se do té doby snažil, bojoval, ale vždy mu chyběl chloupek štěstí, aby své akce dotáhl alespoň k finální přihrávce či zakončení. V 75. minutě se ale proběhl přes půl hřiště, z pravé strany středové čáry až do levé části vápna a chladnokrevně podél brankáře zakončil. Chvíli nato se po centru na malém vápně hlavou prosadil Ondra, před koncem pak z otočky po autovém vhazování se na bližší tyč podruhé v zápase trefil Chris. Zápas jsme měli pod kontrolou po celých devadesát minut a především bylo vidět, že nás bavil. Doufám, že v podobném stylu budeme pokračovat po celou sezonu.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Střížkov B 6:2 (2:1)