FC Tempo Praha

St.dorost: Zbytečná prohra v Bohnicích

19.10.2010 15:27   Ivo Flaks  

Tempo nezvládlo důležité utkání v Bohnicích, na konečných 3:1 snížil Štěpán.

Za dalším soutěžním utkání se vydalo mužstvo staršího dorostu na hřiště Slovanu Bohnice. Soupeř dal do dnešního zápasu pouhých pět branek a dvacet inkasoval, proto jsme sem jeli s určitými nadějemi na dobrý výsledek a navázání na výkon z minulého utkání, který se vyznačoval alespoň bojovností.

To se nám i celkem dařilo, do 31.minuty jsme odolávali a snažili jsme se dát branku, leč marně. Bez výmluv, dvě neodpískané penalty po jasných faulech v pokutovém území soupeře nám též na klidu nepřidaly. Domácí si vytvořili směrem k naší brance v prvním dějství dvě šance, z nich vytěžili dva goly! Naopak naše hra byla velice špatná, bez nasazení, chuti hrát a bojovat o výsledek (na mladších dorostencích byla patrná únava z nelehkého sobotního zápasu s Duklou a těm starším se vůbec herně nedařilo), takže do šatny s mankem dvou branek a bez patřičné fotbalové nálady. Jeden ze dvou střídajících dorostenců se nechal slyšet, že končí, ale jeho výkon na postu pravého beka byl víc než katastrofální a výmluvy, že je zvyklý hrát stopera (což jsem viděl a nebylo to též to pravé ořechové) prostě neprojdou!

Do druhého poločasu vstupujeme s odhodláním s výsledkem něco udělat, ale naše tápání s řadou nepřesností, nepohybu pokračuje. Do toho další chyba v 52. minutě umožňuje Bohnicím zvýšit vedení na 3:0. Soupeř se zatahuje a naši kluci to stále převážně cpou středem, což samozřejmě vede k opakovaným ztrátám balonů a vysiluje to. Od 77.minuty posíláme jako třetího na hrot Kristka a snažíme se ještě výsledek korigovat. V tuto chvíli soupeře meleme a toho využívá střídající Štěpán ke snížení na 3:1. Máme ještě několik pokusů,ale dnes je prostě všechno marné.

Hráči, kteří by nám dnes mohli pomoci svými zkušenostmi, se radši celý týden neobjevili na tréninku, konkrétně mám na mysli třeba Dana Franceho, který to určitě umí, ale všechno musí mít svá pravidla a meze. Takže zklamání z dnešního přístupu k utkání, tahouni by měli být určitě hráči staršího dorostu, ale to musí začít skutečně naplno trénovat a zejména odstranit své některé jak herní návyky, tak charakterové vlastnosti. Škoda dalších tří ztracených bodů, protože domácí byli určitě hratelní, ale náš tým mu s klidem umožnil dát tři branky. Nyní se musíme zaměřit na domácí zápas se Slavojem Podolí, abychom ho odehráli co nejdůstojněji.

Zápasy:

TJ Slovan Bohnice - Praha 8 - FC Tempo Praha 3:1 (2:0)