FC Tempo Praha

Muži A: Totální fotbal se třemi obránci

1.10.2013 10:24   Dominik Kadlec  

Tempo mělo problémy se sestavou, naštěstí narazilo na slabšího soupeře.

Naše A mužstvo sehrálo v sobotu na domácím hřišti mistrovské utkání proti celku PSK Union. Hráči a trenér si přáli napravit kolaps z minulého utkání v Ďáblicích, a tak šli do zápasu s cílem předvést totální fotbal, kterému odpovídala i sestava. Nastoupili jsme pouze se třemi obránci, z nichž pouze dva jsou na tuto roli zvyklí a to Koller a Kalina. Na levé straně je doplnil Žalud, který na tomto místě nastupoval v minulé sezóně.

Bohužel ve skutečnosti tento zápas potvrdil pouze to, že ofenzivní jména na papíře nejsou vždy zárukou krásného ofenzivního fotbalu. Naši hráči se sice snažili a byli lepší než soupeř, ale spousta nepřesných přihrávek a přihrávek dozadu udržela soupeře po celý zápas ve hře o body. Samotný soupeř však měl dost problémů sám se sebou a neměl tak dost sil k tomu, aby na ně skutečně dosáhl, i když jsme mu několik šancí doslova nabídli na zlatém podnose, jako když Varecha trefil ve druhém poločase útočníka do zad a ten mohl postupovat sám na bránu. Naštěstí měl problémy s tím se vůbec rozběhnout, a my jsme tak udrželi těsný výsledek 2:1, který se zrodil již během prvního poločasu.

Celkově zápas příliš krásy nepobral, nám se nedařilo kombinovat a soupeř se o to ani nepokoušel. Pozitivem je, že ač nám to nešlo, tak jsme dokázali vyhrát a stále máme postup ve svých rukou, stačí nám totiž vyhrát všechna zbývající utkání.

Zápasy:

FC Tempo Praha - PSK Union Praha 2:1 (2:1)