FC Tempo Praha

St.žáci B: První ligový bod

4.10.2013 11:04   Petr Kamitz  

Tempo ho získalo za domácí remízu s Chomutovem.

K dalšímu utkání žákovské ligy zavítal na tempácký trávník tým z Chomutova. Pro nás to již vypadalo konečně na hratelnějšího soupeře než v předchozích zápasech. Úvod utkání byla taková vzájemná "oťukávaná". Nakonec se ale ani jeden tým nezmohl na kloudnou akci, která by nějak ohrozila ať naši nebo hostující branku. Oba týmy se snažily produkovat útočné akce, ale ty končily na pozorných obranách obou týmů. Když už si přece dokázal někdo vypracovat i slibnou šanci, tak koncovka obou týmů byla slabá. Nám hlavně chyběl tah na branku a jednoduché zakončení. Vypadalo to, jako by se toho kluci báli...

Oproti jiným utkáním jsme nepředvedli moc hezký fotbal, jako tomu bylo v duelech např. s Motorletem či Sokolovem, ale spíše se bojovalo o každý míč. Tomuto trendu se přidal i soupeř a viděli jsme hodně soubojů, které leckdy i hráče bolely. Poločas tak skončil zaslouženě remízou 0:0.

Do druhé půle jsme šli s cílem neinkasovat a pokusit se vstřelit aspoň jednu branku. Vývoj druhé půle se ovšem moc nezměnil a vypadalo to, že utkání skončí bez branek. Od 60.minuty se ovšem začaly dít na hřišti zajímavé věci...David Brezina vybojoval míč na půli hřiště a vyvedl ho směrem k naší brance a poslal míč na naši branku na Dominika Holuba. Bohužel míč Dominikovi proklouzl pod nohou a mířil do zcela prázdné branky. Smolná a nešťastná branka, která, jak jsme mohli vidět v týdnu, padá i v nejprestižnějších soutěžích.

Kluci od té chvíle zapnuli na plné obrátky a možná i o něco více a hned za dvě minuty po obdržené brance se jim podařilo šťastně vyrovnat. Standardní situace nadělala chomutovským hráčům hodně velkou práci před brankou a míč odražený od tyče, s pomocí teče Vojty Krupičky, poskakoval po čáře a brankář hostí s ním spadl za brankovou čáru - 1:1. Po vyrovnání jsme se hnali dál do útoku, vstřelená branka vlila klukům novou krev do žil a Krupička měl ještě jednu šanci, kterou ale nevyužil.

Utkání skončilo zaslouženou remízou. Bod s Chomutovem je opět krok kupředu. Nyní se musíme pokusit o další body, třeba již v sobotu na Dukle, kde nás čeká ovšem velmi těžký soupeř.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Chomutov 1:1 (0:0)