FC Tempo Praha

Starší dorost: Statečný boj s favoritem

24.10.2010 10:20   Ivo Flaks  

Silně omlazený tým Tempa hrál s Podolím vyrovnanou partii a může jen litovat zahozených šancí v první půli.

V dalším utkání nastoupilo mužstvo staršího dorostu na domácím hřišti proti celku Slavoje Podolí.¨Proti třetímu celku tabulky jsme určitě nenastupovali jako favorité. Zápas jsme ovšem začali velmi dobře. Hned v 1.minutě se dostal do obrovské šance Klípa, ale v rozhodujícím okamžiku mu míč odskočil. Hrajeme velmi dobře a soupeře napadáme plošně, hned v zárodku. Vytváříme si několik jasných šancí, bohužel bez brankového efektu. Kopeme několik rohových kopů, též nic. Ve 23.minutě se konečně dočkáme, kdy Hájek dává na Klípu, ten z těžkého úhlu skoruje š´tastně přes hlavu a posílá náš tým do vedení. Stále je to boj a určitě nezaostáváme. Nakonec jdeme do šatny s hubeným náskokem 1:0, ačkoliv jsme měli minimálně pět jasných golových šancí, které se musí v takovýchto zápasech proměňovat.

Do druhé části jdeme s tím, že navážeme na velmi dobrý výkon z první části hry. Vše je ovšem jinak, ačkoliv jsme s některými hráči probírali detaily jejich výkonu v uplynulých minutách, tak se ve 48.minutě dopouštíme fatální chyby v obranné činosti a soupeř z toho srovnává na 1:1. Gól nás nepoložil a hrajeme dál naplno, to se vyplácí v 52.minutě, kdy Novák suprově poslal Franceho, který nádhernou nechytatelnou dělovkou posílá své spoluhráče do vedení 2:1. Z vedení se dlouho neradujeme a v 56.minutě hosté srovnávají na 2:2. Soupeř zvyšuje tlak, z čehož v 63.minutě děláme opět na levé části obrany fatální chybu, po které se odražený míč od Škopka dostává do naší branky a poprvé v zápase prohráváme.

O minutu později meleme soupeře před jeho svatyní, čehož dokonale využil France a vrací nám naději v podobě srovnání na 3:3. V 73.minutě zahrávájí hosté standardní situaci, při které hostující hráč přehlavičkoval Kristka a opět prohráváme o gól. Stále se snažíme hrát aktivně, ovšem opět spalujeme několik příležitostí. V 87.minutě nezvládnul Klípa unikajícího útočníka hostů a nesmyslně ho v pokutovém území fauloval. Nařízený pokutový kop Čutka vytěsnil na roh. O další dvě minuty těsně před koncem zvyšuje opět po chybě mužstvo Podolí na konečných 3:5 v náš neprospěch.

Co k dnešnímu utkání dodat. Vzhledem tomu, že do utkání nastoupili pouze tři starší dorostenci z původního týmu, lze konstatovat, že jsme určitě nepropadli a byl to jeden z nejlepších výkonů tohoto týmu po jeho převzetí před třemi týdny. Utkání rozhodlo nevyužití několika tutovek zejména v prvním dějství a dále čtyři individuální chyby, které znamenají čtyři branky v naší síti. Doufám, že se konečně v příštím týdnu zapojí do tréninku více hráčů staršího dorostu, abychom v dalším utkání mohli navázat na dnešní výkon! Přes porážku klukům za dnešní výkon děkuji, byla to dřina s nešťastným koncem. Minimálně bod byste si dnes zasloužili!

Zápasy:

FC Tempo Praha - AFK Slavoj Podolí Praha 3:5 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:11)